Водачът на листата на ГЕРБ - СДС в Кърджали благодари

...
Водачът на листата на ГЕРБ - СДС в Кърджали благодари
Коментари Харесай

Цвета Караянчева благодари на избирателите в емоционален пост: Три пъти се блъскаме в една стена

Водачът на листата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в Кърджали благодари на гласоподавателите си в прочувствен пост във Facebook. Въпреки гласовете, които получи - 6606, Караянчева няма да е народен представител в идващото Народно заседание. Място в него обаче намери Григор Захариев от " Български напредък ", който получи в родопския град едвам 654 гласа. И това изяснява тъжния звук, с който Караянчева написа в обществената мрежа и черната рокля, с която е на фотографията към поста.

 

" Дълго мислих какво да ви кажа, по какъв начин да стартира и да не бъда прочувствена. Ще опитам.
Първо, благодаря на 6606-те поданици на област Кърджали, които ме поддържаха, благодаря на тези, които след неделя ми позвъниха да ми дадат кураж, благодаря на структурите на 7-те общини, които дадоха всичко от себе си, с цел да реализираме този резултат. Искам да ви кажа, че не съм ви предала, тъй като се борих за вас и дружно с вас през всичките 15 години. Заедно се радвахме, дружно плакахме, дружно падахме и се изправяхме и станахме това което сме през днешния ден - сплав от сила, воля, идея и ориси, събрани в името на идеята Кърджали. Три пъти се блъскаме в една стена, която в случай че зависише от нас щяхме да пробием с главите си, само че не. Мили мои, не унивайте, не падайте духом и не губете вяра, споделих ви и преди. Жалко е единствено, че Кърджали няма да има човек в Народно събрание, на който да му пука за хората в района. Наистина тъпо! ", написа тя.

 

Това е третият парламент, в който Цвета Караянчева не влиза, без значение, че постоянно получава високи резултати. Причината е методът на преразпределение на Хеър - Ниймайер, който се употребява за установяване на мандатите. Когато няколко политически сили имат гласове за мандат, по райони той отива при тази политическа мощ, при която е най-големият излишък, без значение от гласовете. Така в Кърджали четири мандата получи Движение за права и свободи с общо 48 974 гласа, а петият отиде при Григор Захариев от " Български напредък ", който получи в родопския град едвам 654 гласа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР