Водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за

...
Водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за
Коментари Харесай

Мария Габриел: Благодарение и на Добринище, България ще пребъде

Водачът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и претендентът за евродепутат Асим Адемов посетиха Добринище на Гергьовден по случай обичайния обред "Топене на китки ".

Заедно с тях бяха регионалният координатор на ГЕРБ- Благоевград и депутат в 44-ото Народно заседание Даниела Савеклиева, националният визиите Александър Мацурев, кметът на Банско Георги Икономов, общински съветници от партията.



"Уникално беше чувството да съпреживея ритуала "Топене на китки " в Добринище - благодаря на кмета Китан Галчев, кмета на община Банско Георги Икономов и невероятните поданици за тази страст.





"Днес Добринище ни накара сърцата да трептят и мозъците да мечтаят. Да трептят с багрите на носиите, показвайки ни всичко най- скъпо, което имаме като българи – традици и просвета. Това сме дали на Европа и на света. Благодарение и на Добринище, България ще пребъде ", сподели Мария Габриел.

Според нея е от огромно значение през днешния ден да възраждаме нашите изконни традици, тъй като те значат български дух, съхранен през вековете, значат история, която носи и бъдеще.

Кандидатът за евродепутат Асим Адемов честити празника на всички.



"Този празник е единственият, който се отбелязва от три етнически общности- християни, мюсюлмани и роми! Честит Гергьовден, честито и на мюсюлманите, за които стартира свещения месец Рамазан! ", обърна се към жителите той. От своя страна Георги Икономов поздрави хората и им благодари че пазят традициите. "Нека свети Георги води напред всички именици! Да ви закриля и пази! Всички вие, жителите на Добринище превърнахте този ден в същинския празник на Добринище с вашия дух, с вашето предпочитание да се развивате и да пазите традициите. Бъдете здрави! ", пожела кмета на община Банско.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР