Водачът на листата на “БСП за България” – Ловеч Вяра

...
Водачът на листата на “БСП за България” – Ловеч Вяра
Коментари Харесай

Водачът на листата в Ловеч Вяра Емилова посети кооперация “Обнова”, Черни Осъм

Водачът на листата на “БСП за България” – Ловеч Вяра Емилова, претендентът за народен представител Младен Богдански и политическия анализатор и претендент на левицата в 23-МИР София Велизар Енчев посетиха кооперация‘Обнова” в Черни осъм. Там ги посрещна ръководителят на кооперацията Владислав Кардашимов. Кооперация „ Обнова “ в Черни Осъм следващата година ще навърши 100 години. Преминала през тестванията на времето, устояла на стихии и недоброжелателност, през днешния ден тя дава самун на съвсем 140 души, по-голямата част от които живеят в самото село.

“Кооперациите оказват помощ на хората, поддържат слабите, вдъхват вяра. Българската кооперация постоянно е оцелявала във времето тъй като оказва помощ на своите членове да се препитават и е в полза на цялото обществ “, разяснява след срещата в “Обнова” Вяра Емилова. Според нев кооперацията е и един същински обществен сътрудник. Тя се грижи освен за своите членове, а и за цялата общественост. “Обнова” подкрепя всички институции в селото – и учебното заведение, и детската градина, и кметството, и читалището.

Основната активност на “Обнова” е индустриалната. Кооперацията се е заела с тази задача, заради особеностите на региона. Възникнала е като опозиция против безогледната сеч в региона и с активността си се е обособила като същински собственик, който рационално употребява естествените дадености и обезпечава на своите член-кооператори добър занаят. Важна детайлност е, че всяко семейство в селото е свързало живота си в една или друга степен с кооперацията.Всяка година кооперацията бележи растеж в производството. Вяра Емилова уточни, че село Черни Осъм е кооперация “Обнова” и кооперация “Обнова” е село Черни Осъм. Едно без друго не могат. В солидна постройка на кооперацията е настанена гратис и школата за образование на планински водачи спасители. Терен на кооперацията е дарен на църквата за създаване на параклис.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР