Водачът на листата на БСП Елена Йончева излезе с нови

...
Водачът на листата на БСП Елена Йончева излезе с нови
Коментари Харесай

Елена Йончева дава на прокуратурата оригиналния запис на Банов

Водачът на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева излезе с нови данни по абсурда " Ало, Банов съм ".

На брифинг в централата на " Позитано " 20 тя изрази недоволството си, че спецпрокуратурата отхвърля да образува дело. Специализираната прокуратура няма да се измъкне от следствие, безапелационна е Йончева.

Затова е тя дава на прокуратурата истинския запис, изработен от чиновник на културното ведомство. Записът е изработен с телефон. Самата Йончева е проверила достоверността на записа.

Депутатката разполага и с документи от Министерство на регионалното развитие по аферата.

Припомняме, че на 12 април в централата на Българска социалистическа партия Йончева съобщи, че " Апартамент гейт " ще бъде заметен като скандал " Ало, Банов съм ". Тогава тя акцентира, че ще апелират решението на прокуратурата да не повдига обвинявания на министъра на културата Боил Банов.

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева разкри запис, уличаващ Банов в корупционна скица за опрощаване на наказателна клауза в размер на 700 000 лв. на компанията реализатор на ремонтните действия на Ларгото.

Веднага по-късно основният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по изнесените данни от Йончева.

След публикувания запис Боил Банов съобщи, че ще съди всички по веригата.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов съобщи в Народното събрание, че планът е минал няколко инспекции, а още преди години той е дал случая на съде.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отхвърли да разяснява изнесеното от Йончева и съобщи, че Столична община е получила Ларгото единствено за стопанисване, другояче планът е на Министерство на културата.

Припомняме, още през април 2015 година, когато стартира заключителният стадий от работата по Ларгото, тогавашният министър на културата Вежди Рашидов съобщи, че планът от дълго време е трябвало да бъде подготвен. Въпреки плануваните 16 милиона обаче процедура по този начин и не е почнала.

Близо година по-късно Рашидов увери, че планът за ремонт на Ларгото се извършва прецизно и по високи стандарти. Случайно или не обаче единствено седмица след формалното разкриване през май 2016 година реставрираният древен комплекс протече. В началото на годината стана ясно, че Министерство на културата е завело дело против строителните компании от консорциума поради забавени периоди и неопределено осъществяване - нещо, което удостовери през днешния ден и някогашният министър на културата Вежда Рашидов.

По тази причина за Ларгото се заприказва и около нашумелите през последните месеци случаи на " ремонт на ремонта ", от които най-емблематичен беше въпросът със столичния бул. " Граф Игнатиев ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР