Водачът на листата на АБВ в 23 МИР в София

...
Водачът на листата на АБВ в 23 МИР в София
Коментари Харесай

Лични интервюта преди вота: Доц. Мангъров през погледа на приятел от студентството

Водачът на листата на АБВ в 23 МИР в София доцент Атанас Мангъров и приятелят му от студентските години анестезиологът доктор Йордан Назаров описаха в „ Тази неделя” за запознанството си, сложните години на Прехода и изборите в живота.

Двамата се познават от повече от 40 години.

" Атанас Мангъров беше съвършен студент, започнахме да поддържаме връзка, тъй като бяхме представители на разнообразни езикови школи – той е англофон, а аз съм франкофон. Заемахме си книги от библиотеката и по-късно се събирахме и четяхме дружно ", споделя доктор Назаров.

Снимка: bTV

Мангъров произлиза от семейство на лекари, само че в никакъв случай не е желал да стане подобен, мечтал си е да бъде физик.

„ Заслугата да избера лекарската специалност е на моя татко, който съумя да ме убеди, че медицината е една самостоятелна специалност и където и да отидеш, ще си доктор. Каза ми „ в случай че станеш физик, би трябвало да си или преподавател, или да отидеш някъде навън”. Послушах го и не съжалявам”, споделя доцентът.

Неговият другар от университета описа, че още от младите си години доцент Мангъров е поставял под подозрение съвсем всичко.

Снимка: bTV

Мангъров изясни, че му е било мъчно да отгледа и изучи четирите си деца. Не постоянно съумява да поддържа връзка с тях, само че е извънредно горделив с триумфите им.

„ Въпреки че към този момент са огромни магарета, още ги целувам и не се срамя от това”, прибавя той.

Снимка: bTV

В зората на демокрацията, до момента в който доцент Мангъров е в Канада, е изправен пред алтернативата дали да бъде доктор, или камионджия.

„ Тогава ситуацията тук по никакъв начин не беше розово. Четирите ми деца трябваше да се отглеждат. Всички бяхме като стадо овце, на което му беше паднала оградата и хукнахме наляво-надясно да търсим по-добър живот ", споделя той.

Снимка: bTV

Добавя, че е отишъл с публична виза, на конгрес.

" За да си лицензираш дипломата там, трябваше да минеш през доста комплицирана процедура. Видях хора, които бяха в Канада от 7-8 години и се надяваха, че някой ден ще съумеят да станат лекари. Близо месец мислех дали да остана там и най-после се върнах.”

Категоричен е, че в случай че през днешния ден беше в чужбина, нямаше да е по-щастлив.

Снимка: bTV

Според доц.Мангъров сега партиите не са разграничени на ляво и дясно.

" Човек би трябвало да бъде прагматичен, би трябвало да разсъждава от гледна точкана това какво желае да направи и какво не желае да се случи. В момента главното разделяне на обществото е за защитните ограничения против COVID-19 и срещу тях', добави той.

„ Тази събота и неделя “ ви показва кандидат-депутати от листите на първите 8 партии и обединения, съгласно изследването на „ Алфа Рисърч “, извършено сред 26 февруари и 1 март, измежду 1013 пълнолетни жители и финансирано от организацията и bTV. " ИТН " се отхвърлиха от това свое право и по тази причина на тяхно място бяха кандидат-депутати от листите на три партии, които имат близки планирани резултати – това са " Републиканци за България " – 0.9%, АБВ-0.9% и партия КОД -0.8%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР