Водачът на бургаската листа на ГЕРБ Жечо Станков е абсолютен

...
Водачът на бургаската листа на ГЕРБ Жечо Станков е абсолютен
Коментари Харесай

Жечо Станков от ГЕРБ рекордьор по преференции с 5147 гласа

Водачът на бургаската листа на ГЕРБ Жечо Станков е безспорен рекордьор, събирайки внушителните 5147 персонални преференции на изборите за 48-о Народно заседание.

Станков, който бе зам.-министър на енергетиката от втория кабинет на Бойко Борисов, е локален - за първи път от много време насам ГЕРБ залага на бургазлия като лидер на листата.

1966 преференции събра Любен Дилов - наследник, който в този момент беше втори в листата, до момента в който на изборите за 46-ото и 47-ото Народно събрание бе лидер.

За Константин Бачийски от листата на „ Продължаваме промяната ” са дали своят вот 3097 гласоподаватели, а за Тодор Байчев от „ Българска социалистическа партия за България ” – 1441, отбелязва

Много положителни преференции обичайно направи и вторият в листата на „ Демократична България ” Димитър Найденов с 1324 гласа. Бургаският бизнесмен обаче може още веднъж да е народен представител, единствено в случай че лидерът Ивайло Мирчев влезе от Разград, където се показа сполучливо. За юриста от Българска социалистическа партия Тодор Байчев обаче няма късмет, макар че е с най-вече персонални преференции в листата, защото партията ще прати единствено един народен представител от Втори МИР в Народното събрание. Такава беше обстановката и на предишните избори, когато Байчев още веднъж пренареди листата, само че остана отвън Народното събрание.

С над 7% преднина ГЕРБ победи „ Продължаваме промяната ” в област Бургас при близо 39% изборна интензивност.

Според окончателните данни за партията на Бойко Борисов са дали своят вот 25,65%, а за „ Промяната ” - 18,22%.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР