Водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на

...
Водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Шофьорът на обърналия се автобус има всички необходими документи



Водачът на рейса има всички нужни документи за осъществяването на публичен транспорт на пасажери. Това съобщи на брифинг във връзка тежката злополука на автомагистралата край Вакарел министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.

Два екипа на ИА „ Автомобилна администрация “ са на място и правят техническа експертиза. Друг екип, дружно с екип на Министерство на вътрешните работи, е в офиса на формата транспортьор. Проверява се техническото положение на рейса. Той има уверение за техническа редовност.

Автобусът се е движил по постоянна линия Бургас-София, има годен механически обзор (№ 15440515 от 06.02.2018) и карта за спомагателен обзор. Превозното средство е с първа регистрация 14.08.2017 година и е в лиценза на превозвача „ Юнион Ивкони “.

Автобусът има годен пътен лист с вчерашна дата. Двамата водачи са Георги Георгиев и Веселин Георгиев, като сега на злополуката е управлявал вторият.

 30656432_10156285660757248_4203065222182731776_n

Пътната организация дружно с Министерство на вътрешните работи, осигуриха бърз достъп на колите за спешна помощ за транспортиране на потърпевшите, сподели на собствен ред министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. В 12 часа започнаха дейностите за пренасрочване на трафика по обходния маршрут. В 12.30 ч. съумяха да разрежат и мантинелите, с цел да се обезпечи реверсивно придвижване в едната лента и да се отпуши трафикът, уточни Нанков.

“В този сектор пътната инфраструктура – асфалтово покритие и мантинели, е в чудесно положение. Тя не е причина за инцидента”, безапелационен бе той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР