Водач на лек автомобил е блъснал 13-годишно момче, пресичащо на

...
Водач на лек автомобил е блъснал 13-годишно момче, пресичащо на
Коментари Харесай

Шофьор блъсна дете на пешеходна пътека в Добрич в първия учебен ден

Водач на лек автомобил е блъснал 13-годишно момче, пресичащо на пешеходна пътека по ул. „ Калиакра “ в Добрич, се оповестява в уеб страницата на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи. Сигналът за случая е получен на 15 септември, първия образователен ден, към 13:35 часа. Детето е без заплаха за живота – с травма на крака. Освободено е за домашно лекуване, съобщи Българска телеграфна агенция.

От през днешния ден в цяла Добричка област стартира профилирана полицейска интервенция за обезпечаване сигурността на придвижването по пътищата, гласи друго известие в уеб страницата на ОД. Тя съответствува с координираната интервенция " Фокусирай се върху пътя " на ROADPOL – 16-22 септември, и е съобразена с Дните на сигурността на пътя, чието мото тази година е „ Остани жив! Пази живота! “. За Ден без починали на пътя е разгласен 21 септември, сряда.

Акцент на интервенцията е спазването на разпоредбите при потребление на мобилни устройства по време на придвижване и недопускане на ръководството на пътни транспортни средства под въздействието на разсейващи фактори. Разсейването с мобилни устройства и вградени в колите електронни системи се смята за една от главните аргументи за пътнотранспортни катастрофи, напомнят от Областната дирекция.

От началото на септември до 31 октомври е в ход обичайна акция на полицията „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “. За възпитаници, родители и водачи са оповестени Практически рекомендации за сигурност на пътя през образователната 2022/2023 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР