Вода за Варненска област има, риск от безводие е невъзможен!

...
Вода за Варненска област има, риск от безводие е невъзможен!
Коментари Харесай

Валентин Вълканов: Вода за Варненска област има, дори през 2020-а година да не падне и капка дъжд

Вода за Варненска област има, риск от безводие е неосъществим! Това съобщи в отворено писмо Валентин Вълканов, шеф на “Водоснабдяване и канализация - Варна " ООД.

Ето какво написа шефът на водното сдружение:

" Във връзка със зачестилите спекулации за заплаха от настъпване на безводие на територията на Варненска област, “Водоснабдяване и канализация - Варна " ООД декларира:

Варна и региона са обезпечени с питейна вода за битови потребности и риск от безводие не съществува, даже и през 2020-а година да не падне и капка дъжд.

Неморално и безконтролно е хора, които нито нямат даже бегла визия от организация на водоподаването, да си разрешават да всяват паника измежду жителите с изказвания, които нямат нищо общо с действителността.

А тя - действителността, във Варна и региона е следната: 40 на 100 от зареждането на Варна с вода е от карстовите извори в Девня - водоизточник с на практика непрекъснат дебит от Римско време. В момента от там към клиентите във Варна се подават сред 300 и 400 литра в секунда, като опциите за подаване са до 300 литра в секунда. Т.е. - водоснабдяването на Варна и на част от региона могат да бъдат обезпечени единствено от там за безграничен интервал от време.

В язовир Камчия, който е другият водоизточник на клиентите на “ВиК - Варна ", наличното количество сега е в положение да обезпечи напълно потребностите за месеци в условия на цялостна суша.

Към момента няма обитаеми места на територията на региона, в които да има режим на водоподаването.

В тази връзка управлението на “ВиК - Варна " упорства да се постави завършек на всевъзможни опити за далавера със страховете на хората и за сметка на едно устойчиво работещо сдружение ".

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР