Вода на стойност над 5 млн. лева на година изтича

...
Вода на стойност над 5 млн. лева на година изтича
Коментари Харесай

ВМРО: Всяка година „Филиповци“ и „Факултета“ не плащат вода за 5 млн. лв.

Вода на стойност над 5 млн. лв. на година изтича в столичните квартали „ Филиповци “ и „ Факултета “, парите не се заплащат на водоснабдителното сдружение. Това разгласи партия Вътрешна македонска революционна организация, а от „ Софийска вода “ потвърдиха.

В цялата долна част на квартал „ Филиповци “ „ Софийска вода “ има единствено трима клиенти. Един от тях е Здравната работа. Нито едно от семействата в региона обаче не заплаща за вода.

Всъщност жителите в квартала желаят водомери, само че не им инсталират такива, споделя Димитър Димитров от Инициативен комитет „ Филиповци “. Той е един от първите поданици на квартала, който се заселва тук през 1959 година

„ Искаме да си плащаме и за ток, и за вода, и за доста работи. Но те не идват! Не идват! А когато има избори в квартала, идват! “, споделя Димитров.

От партия Вътрешна македонска революционна организация пресмятат, че водоснабдителното сдружение губи по 1,2 милиона кубически метра вода годишно, която не се заплаща, а в квартал „ Факултета “ загубите са близо два пъти повече.

„ Тази вода, с цел да стигне до квартала Х, тя е доставена, за нея са изразходвани средства и най-важният въпрос е кой заплаща сметката. И отговорът, правилният е, че заплаща крайният консуматор “, сподели Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация.

От „ Софийска вода “ удостоверяват изчисленията, само че акцентират, че загубите са само за сметка на сдружението .

Допълват, че записват високи загуби и в кварталите „ Бояна “, „ Драгалевци “ и „ Симеоново “ .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР