Вода бликна от пресъхналите доскоро градски чешми в парк „Кронщад“

...
Вода бликна от пресъхналите доскоро градски чешми в парк „Кронщад“
Коментари Харесай

След вандалски прояви: Вода бликна от пресъхнали чешми в рай...

Вода бликна от пресъхналите до неотдавна градски чешми в парк „ Кронщад “ в регион „ Южен “ и в градинката пред регионалната администрация на площад „ Никола Мушанов “.

„ Направихме цялостна реорганизация на отводнителните системи. С ресурса, с който разполагаме, не сме спрели да обслужваме всички публични чешми, фонтани и поливни системи в Пловдив. Нашият ВиК инженер с екип от трима служащи ежедневно реагира на десетки сигнали “, разяснява шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Веселин Козарев.



В Пловдив има над 60 публични чешми. Най-видимо е, когато някоя от тях не работи. Обикновено повода е поредна вандалска демонстрация – някой откраднал кранче, различен счупил чучур или напряко изтръгнал цяла чешма.

„ Само това лято сме създали над 100 ремонта на чешми. Случвало се е единствено 10-ина минути след слагане на следващото ново кранче или бутон за стартиране на водата те още веднъж да бъдат счупени или откраднати “, споделя Козарев.

По думите му сходна е обстановката и с фонтаните. Като образец показва, че доста скоро след стартирането на шадравана в обновеното зелено пространство от югозападната страна на кръстовището сред булевардите „ Княгиня Мария Луиза “ и „ Източен “ няколкократно към този момент се чупят дюзите, а филтрите и помпата са запушват от боклуци. Най-много старания обаче се поставят за ремонт на водните помни и поливните системи. От положителната им поддръжка зависи зеленината в града.

Понякога се получават и неточни сигнали. Последният е от през вчерашния ден – за неработеща чешма против сладоледената къща на Главната. При инспекцията се откри, че проблем в действителност няма. Водата там се пуска с бутони, само че хората би трябвало да боравят деликатно с тях. Един от бутоните на същия тип чешма до „ Тримонциум “ към този момент липсва, а сходни консумативи се намират мъчно на българския пазар.

„ В момента приготвяме повсеместен разбор за положението на чешмите, фонтаните и поливните системи в Пловдив. Въз основа на него ще внесем отчет в общината за нужните средства, които да подсигуряват съвършената работа през идващия сезон “, показва Козарев.

Кметовете на региони имат отговорностите да обезпечават спазването на публичния ред. Това ясно е уредено в член 46, алинея 1, т. 8 от ЗМСМА.

„ В отчет до администрацията на кмета ще дадем и съответни решения по какъв начин да се доближи оптимално равнище на запазване на общинската благосъстоятелност “, добавя Козарев.

Тъй като общинското дружество няма право да следи за извършители и да им постанова наказания, шефът на „ Градини и паркове “ разчита районните кметове да положат повече старания за запазване на общинската собственост
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР