Внушителните 111 църкви заедно с прилежащи към тях 224 сгради

...
Внушителните 111 църкви заедно с прилежащи към тях 224 сгради
Коментари Харесай

111 църкви подпомогна третото правителство на Бойко Борисов!

Внушителните 111 църкви дружно с прилежащи към тях 224 здания са били подкрепени с 45 418 295 евро по време на третото държавно управление на министър-председателя Бойко Борисов. Средствата са отпуснати по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР), с цел да придобият заслужен за миряните тип. Това демонстрира информация направена от Министерския съвет за интервала 2014 - 2020 година.

Отделно от тях, дотация по ПРСР на стойност 13 031 597 евро са получили 39 български манастира с прилежащи към тях 43 обекта.





През 2017 година в Русе отвари порти отначало построеният храм „ Всех Святих “, който е копие на съборения през 1975 година Храмът е доказателство, че духовността и духовните средища са свети за нас българите и не могат да бъдат разрушени. Повторното създаване коства доста старания и дарения на русенци, а през 2016 година държавното управление пое ангажимент и отпусна средства за дотъкмяване на храма.

По този метод държавното управление на Бойко Борисов за следващ път потвърждава, че християнската религия е главен дирек в държавността и дава очакване на генерации наши сънародници.

През идната година държавното управление ще продължава да подкрепя реконструкцията и построяването на нови църкви и манастири, за което са залегнали обилни суми в бюджета.

Инициативата на държавното управление за разпределяне на средства за изконните български църкви и манастири бе подета и от будни жители. Един от тях Борислав Лазаров подари солидни лични средства за реновирането на храм "Света Петка " в столичния квартал "Орландовци ".

Въпросният храм дава очакване на хиляди българи, които са възхитени от метода, по който наподобява сега църковния храм.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР