Внук на френския военен герой и бивш президент Шарл дьо

...
Внук на френския военен герой и бивш президент Шарл дьо
Коментари Харесай

Прокремълският внук на Шарл дьо Гол казва, че иска руско гражданство

Внук на френския боен воин и някогашен президент Шарл дьо Гол сподели в четвъртък, че желае съветско поданство, заявявайки, че Русия предлага „ огромни благоприятни условия “.

Пиер дьо Гол е малко прочут във Франция, само че съветските държавни медии оповестиха неговите прокремълски изказвания като доказателство, че водещи западни гласове поддържат нападението на Москва в Украйна.

„ За мен ще бъде чест да придобия съветско поданство ”, сподели той пред публицист на Културния конгрес в Санкт Петербург, предадоха съветските организации.

Той сподели още, че Русия „ се бори за обичайните полезности, фамилията и духовността ” в Украйна и че „ НАТО е изгубило ”.

Това не е първият път, когато незнайният преди издънка на най-известното политическо семейство във Франция провокира талази.

Ив дьо Гол, неговият максимален брат, сподели пред всекидневника Le Parisien през януари, че възгледите на неговия брат и сестра „ не засягат никого с изключение на него самия – нито аз, нито нашето семейство и още по-малко генералът. “

Шарл дьо Гол оглави френското съпротивително придвижване от Лондон по време на Втората международна война, преди да се завърне триумфално във Франция.

Като президент той нарежда Франция като връзка сред доминирания от Съединени американски щати западен блок и Съветския съюз по време на Студената война – позиция, която неговият внук твърди, че съставлява.

Но историците са съгласни, че Дьо Гол също поддържа Франция крепко закотвена в западния съюз. Неговите възгледи са източник на спор във Франция, изключително когато се ползват към модерни събития.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР