Внучката на президента Джо Байдън - Наоми, се венча за

...
Внучката на президента Джо Байдън - Наоми, се венча за
Коментари Харесай

19 сватби в Белия дом през последните 200 години


Внучката на президента Джо Байдън - Наоми, се венча за Питър Нийл през почивните дни в Белия дом при извънредно ниски температури и засилен медиен интерес. Това е едвам 19-ата женитба, която се организира на Южната ливада или в Розовата градина на емблематичната постройка. Целемонията обаче е първата, по време на която във честност се врича внучката на настоящия президент.

Снимка: Getty Images


Наоми и Питър си размениха заветното „ Да “ малко преди обяд на 19 ноември пред дребен кръг от посетители, които бяха седнали на бели сгъваеми столове. Южната ливада на Белия дом беше декориран с венци и гирлянди от бели цветя. Гостите започнаха да идват часове преди церемонията, като някои дами бяха избрали обувки с отворени пръсти макар студа.

Младоженците взеха решение да държат публицистите извън, макар че церемонията беше навън. 28-годишната Наоми Байдън е юрист във Вашингтон, а 25-годишният Нийл неотдавна приключи юридическия факултет към Университета на Пенсилвания и работи в юридическия център на Джорджтаунския университет във Вашингтон.

От известно време двойката живее в Белия дом. Наоми и Питър се срещат преди към четири години в Ню Йорк и от този момент са дружно, оповестиха от президентската администрация и допълниха, че Нийл е предложил брак на внучка на Джо Байдън през септември 2021 година

За да отговорят на публичния интерес, в началото президентът и първата дама възнамеряваха да създадат изказване и да пуснат фотоси от церемонията. Но в следствие стана ясно единствено това, че алегоричен хазаин на събитието ще бъдат родителите на младоженците, а семейство Байдън ще заплати всички разноски.

Сватбата провокира нечуван интерес в Съединени американски щати, а от президентската администрация припомниха, че на Южната ливада, както и в Розовата градина, са се сключили още 18 брака в над 200-годишната история на Белия дом.

Снимка: Getty Images


Девет от сватбите са били на дъщери на настоящи президенти. Последният обред беше на дъщерята на 37-ия президент на Ричард Никсън – Триша, през 1971 година Преди това на Южната ливада се венча и дъщерята на 36-ия президент Линдън Джонсън – Линда, през 1967 година

Снимка: Getty Images


Там се врекоха във честност племенници, синове, братя и сестри на разнообразни президенти. Гроувър Кливланд, който два пъти е бил президент на Съединени американски щати, също се дами в Белия дом. Някои от сватбите са отворени за отразяване от медиите, до момента в който други - не.

Снимка: Getty Images


Журналисти бяха позволени до сватбата на Триша Никсън и Ед Кокс - първата женитба, проведена в Розовата градина. Ритуалът на брата на първа дама Хилъри Клинтън през май 1994 година обаче остана закрита за медиите. След това обаче представителят на семейство Клинтън описа детайлности към събитието и пусна фотоси.

Същото се случи и на сватбата на персоналния фотограф на Барак Обама - Пийт Соуза през октомври 2013 година Той се врече във честност на дългогодишна си партньорка Пати Лийз. Белият дом не позволи публицисти до частната церемонията в Розовата градина, а по-късно от президентската администрация дадоха малко изказване.

Снимка: Getty Images


От Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, която се застъпва за достъпа на пресата до емблематичната постройка, обявиха през днешния ден, че са „ надълбоко разочаровани “ от това, че президентската администрация е отхвърлила настояването им за отразяване на сватбата на Наоми Байдън и Питър Нийл.

„ Сватбите в Белия дом постоянно са били отразявани от пресата, тъй че желанието на президентското семейство за усамотение би трябвало да бъде уравновесено по отношение на публичния интерес към събитие, протичащо се в емблематичната постройка “, се споделя в изказване на Асоциацията на кореспондентите.

Сватбата е единствено едно от дребното събития, към които хората има интерес. През идващият уикенд Байдън ще означи 80-ия си рожден ден с членовете на фамилията си с култивиран брънч, проведен от брачната половинка ми Джил.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР