Внучката на легендарния актьор Чарли Чаплин – Кийра, ще пристигне

...
Внучката на легендарния актьор Чарли Чаплин – Кийра, ще пристигне
Коментари Харесай

Фестивалът за кино и литература СинеЛибри ще се проведе в 12 града в страната

Внучката на именития артист Чарли Чаплин – Кийра, ще дойде у нас, с цел да се включи в третото издание на фестивала за кино и литература – „ СинеЛибри “. Той ще се организира за трети път сред 11-и и 21-ви октомври в 12 града в страната. Сред оценяващите ще са и фамозният френски композитор Бруно Куле, италианската сценаристка Дориана Леондеф и българският режисьор Илиян Джевелеков.


Фестивалът посреща фенове и читатели с над 30 кино лентата и 200 прожекции, като единствено в София залите са 12. Темата на кино-литературния фестивал тази година е екранизацията на литературните творби в киното. Някои от заглавията ще бъдат показани за първи път у нас.
Жаклин Вагенщайн, шеф на фестивал " СинеЛибри ": „ Това, че избираме филми, които почиват върху книги, върху книжни сюжети, по никакъв метод не лимитира селекцията, защото е международна процедура огромните режисьори да екранизират книги на огромни писатели. Сега доскоро споменахме Ана Каренина, която е в конкурсната стратегия, филмът „ Ана Каренина “. Това е 40 екранизация на Ана Каренина, която ще имаме опция да излъчим. “
Амбицията на фестивала е да покаже преплитането на другите изкуства, едно от които е и музиката. Филмът „ Дама Пика “ по популярното произведение на Пушкин, въодушевило и Чайковски, ще бъде показан в зала „ България “. В журито на фестивала са поканени известни кинотворци, измежду които изпъква режисьорът Фолкер Шльондорф, притежател на Оскар, който взе участие и в програмата със собствен филм - екранизация по повестта на Макс Фриш, озаглавен " Завръщане в Монтаук ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР