Внучката на брутално убитата екранна икона Виолета Донева – Ива,

...
Внучката на брутално убитата екранна икона Виолета Донева – Ива,
Коментари Харесай

Имала ли е помагач внучката-убийца на Виолета Донева?

Внучката на брутално убитата екранна икона Виолета Донева – Ива, е направила цялостни признания пред проверяващите и е описала в детайли по какъв начин е предизвикала гибелта на баба си, написа „ Уикенд ”, подовавайки се на свои източници измежду проверяващите. Показанията на младата жена обаче не могат да бъдат включени в делото, до момента в който не й се направи обстойна психиатрична експертиза.

Момичето е признало, че с баба й са се скарали грубо за дребна сума пари, вследствие на което то изгубило надзор над дейностите си. Ива е с потвърдени психологични проблеми и се е лекувала в клиника, само че по закон би трябвало да бъде изследвана от комисия. Тя остава единственият обвинен за убийството на актрисата Виолета Донева. Според съседите в кооперацията обаче Ива е имала съизвършител. В последните месеци тя се движела в компанията на някакъв изпаднал наркоман.

Внучката на Виолета Донева е отключила биполярно разстройство или шизофрения след предозиране с опиати. Момичето трансформирало радикално държанието си през последните няколко месеца и почнало да се държи нападателно, настояват близки до фамилията пред проверяващите органи. Тя непрестанно изнудвала баба си за пари. Както „ Уикенд ” пръв писа, малко преди гибелта си актрисата съумяла да продаде собствен унаследен парцел за сумата от 350 000 евро. От парите обаче няма и диря.

Виолета Донева бе открита мъртва в дома си в столичния кв. „ Изток " на 22 октомври . Актрисата живеела сама в кооперация на ул. „ Пиер Дегейтър ". Няколко дни подред тя не вдигала телефона на сина си Иво, дете от брака й с режисьора Людмил Стайков, както и на другари. Затова мъжът потърсил помощ от полицията. Униформените разрушили вратата и заварили дамата в локва кръв. Така незабавно станало ясно, че актрисата не е умряла от естествена гибел.

Версията за обир отпаднала бързо. В жилището не изглеждало като че ли някой го е претърсвал, с цел да открие скъпи движимости, а и поради заключената врата първоначално се разследвало дали тя не е протегнала ръка сама на живота си. При аутопсията правосъдните медици разкрили голям брой прободни рани. Те обаче забелязали и счупена подезична кост. Това значи, че Донева е била душена. Травмите по 81-годишната актриса били безредно разпръснати из торса на дамата, личало, че е намушквана с гневна гняв, което било типично при нахлуване от непосредствен човек.

Разследващите бързо се насочили към родственици на актрисата, тъй като единствено те имали ключ за жилището. Основни обвинени станали нейна племенница и внучката. След няколкодневно следствие се схванало, че племенницата е почтена, а убийството е осъществено от внучката. Въпросът обаче е дали тя е имала помощник.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР