Внучката на българин София Попов шокира голф света, след като

...
Внучката на българин София Попов шокира голф света, след като
Коментари Харесай

Внучката на българин шокира голф света - спечели един от най-големите турнири на планетата

Внучката на българин София Попов шокира голф света, откакто завоюва един от най-престижните шампионати на планетата – Откритото състезание на Англия, което е един от петте Мейджър шампионата в женския голф.

27-годишната Попов, която се намира на 304-то място в международната класация, сътвори същински приказка, като реализира първата професионална победа в кариерата си в Тура точно на една от най-престижните съревнования. Попов се състезава за Германия, само че има и американско поданство, а нейният дядо е българин, като дружно със брачната половинка си живее в България и Австрия.

Само преди три седмици Попов изпълняваше ролята на кади за своята другарка Ан ван Дам на шампионата Драйв Он, а седмица по-късно тя ненадейно получи късмет да взе участие в конкуренцията Маратон Класик, заменяйки друга голфърка, която не съумя да взе участие поради ковид рестриктивните мерки. Там тя приключи на девето място, като по този метод се класира за Откритото състезание на Англия, само че случилото се в последните четири дни е немислимо даже за нея.

 Внучката на българин шокира голф света - завоюва един от най-големите шампионати на планетата
“Преди седмица се майтапих, че нищо не се знае, може пък и да се намеся в борбата за трофея. Шегувах се, само че вътрешно знаех, че съм способна”, показа Попов преди последния ден на шампионата, в който трябваше да отбрани преднина от три удара. Днес тя не се огъна под голямото напрежение и удържа офанзивата на тайландката Жасмин Суванапура, с цел да приключи на -7 и с два удара по-добър резултат от съперничката си.

По този метод Попов се трансформира в първата германка с Мейджър купа, а също така тя е и първата жена, която печели шампионат на извънредно почитаното голф игрище Роял Труун в Шотландия. “През последните шест години имаше доста компликации. Радвам се, че съумях да ги преодолея. Миналата година съвсем се отхвърлиха от голфа. Слава Богу, не го направих”, показа през сълзи Попов след триумфа.

Поради ниския си ранкинг на Маратон Тур преди две седмици Попов нямаше кади и сама носеше стиковете си количка. През последните четири дни ролята на нейно кади изпълняваше приятелят ѝ Макс Мелес. “Бях свръх нервна през целия ден. Радвам се, че съумях да го пресека финиш линията. Усещах, че върша доста положителни удари в последните четири дни. Вярвах, че каквото и да стане през днешния ден, постоянно мога да направя бърди. Благодаря и на приятеля ми, че ми помагаше да запазя спокойствие”, добави след церемонията по награждаването Попов.

Би Би Си следеше онлайн последния ден от шампионата и разяснява успеха на Попов: “Невероятна приказна победа за София Попов, която сигурно ще промени живота ѝ. Брилянтен шампионат за нея, ужасно показване и изцяло заслужена победа”. София Попов ще получи 675 хиляди $ от наградния фонд на шампионата за триумфа си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР