Внучката на актрисата Виолета Донева, обвинена за убийството й, е

...
Внучката на актрисата Виолета Донева, обвинена за убийството й, е
Коментари Харесай

Внучката, убила актрисата Виолета Донева, излезе от психиатрията

Внучката на актрисата Виолета Донева, упрекната за убийството й, е върната в следствения арест, откакто известно време бе в държавната психиатрична клиника в Ловеч. Това оповестява за " България Днес " представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

" В най-скоро време се чака петорната психиатрична оценка на Ивет Стайкова да бъде подготвена. Експертизата ще покаже дали обвинената за убийството на баба си може да носи наказателна отговорност ", сподели Петрова. Изготвя се и повторна експертиза на натрупа на актрисата, с цел да се откри дали Виолета е убита по изключително непосилен метод.

По време на престоя си в психото в Ловеч Ивет е подложена на постоянни срещи с психиатри и разнообразни експерти, на чийто рамене лежи оценката на психологичното й здраве. Най-важното в тази ситуация е да се обясни положението на Ивет минути преди убийството и дали е осъзнавала какво прави. Това ще е основен фактор, в случай че Ивет бъде приета за отговорна, тъй като или ще влезе в пандиза, или ще бъде приведена в психиатрията в Ловеч за много дълго време. Престоят й в клиниката за лекуване ще зависи от наблюдаващия я доктор, който във времето ще оцени дали се усъвършенства или не и дали е подготвена да се върне в обществото.

Към момента държанието на Ивет демонстрира единствено и само некомпетентност. Това сподели самата внучка пред магистратите в Софийския градски съд в средата на ноември предходната година. Тогава на гледането на мярката й за неотклонение Ивет се подсмихваше, държеше се като невъзпитано дете. Даже се обръщаше към съдията, кикотеше се на правосъдната защита и говореше несвързани неща.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР