Внучката на актрисата Виолета Донева, обвинена за убийството й, е

...
Внучката на актрисата Виолета Донева, обвинена за убийството й, е
Коментари Харесай

Внучката, обвинена за убийството на Виолета Донева, излезе от психиатрията

Внучката на актрисата Виолета Донева, упрекната за убийството й, е върната в следствения арест, откакто известно време бе в държавната психиатрична клиника в Ловеч. Това заяви представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

" В най-скоро време се чака петорната психиатрична оценка на Ивет Стайкова да бъде подготвена. Експертизата ще покаже дали обвинената за убийството на баба си може да носи наказателна отговорност ", сподели Петрова. Изготвя се и повторна експертиза на натрупа на актрисата, с цел да се откри дали Виолета е убита по изключително непосилен метод.

По време на престоя си в психото в Ловеч Ивет е подложена на постоянни срещи с психиатри и разнообразни експерти, на чийто рамене лежи оценката на психологичното й здраве. Най-важното в тази ситуация е да се обясни положението на Ивет минути преди убийството и дали е осъзнавала какво прави. Това ще е основен фактор, в случай че Ивет бъде приета за отговорна, тъй като или ще влезе в пандиза, или ще бъде приведена в психиатрията в Ловеч за много дълго време. Престоят й в клиниката за лекуване ще зависи от наблюдаващия я доктор, който във времето ще оцени дали се усъвършенства или не и дали е подготвена да се върне в обществото.

Към момента държанието на Ивет демонстрира единствено и само некомпетентност. Това сподели самата внучка пред магистратите в Софийския градски съд в средата на ноември предходната година. Тогава на гледането на мярката й за неотклонение Ивет се подсмихваше, държеше се като невъзпитано дете. Даже се обръщаше към съдията, кикотеше се на правосъдната защита и говореше несвързани неща.

Приятели на Ивет също настояват, че психическото й положение не е наред, защото по едно време считала, че Сатаната я преследва. Красивата госпожица постоянно не помнела какво приказва, а по-късно се упреквала и започвала да протяга ръка на себе си и да се извинява, описват нейни другари пред " България Днес ", поискали да останат анонимни.

18-годишната Стайкова към този момент е обвинена, а тезите за това са две - едната гласи, че до съдбовния случай се стигнало, откакто баба й Виолета Донева отказала да й даде пари за опиати. Помежду им избухнал скандал, приключил с ликвидиране. Проверява се и друга версия - че внучката желала да се реалокира да живее в бабиния апартамент в кв. " Изток ", само че актрисата не желала, защото се тормозила, че роднините й ще я изпратят в старешки дом.

Припомняме, че трупът на Виолета Донева бе открит на 22 октомври предходната година. Роднини на актрисата не могат да се свържат с нея и вземат решение да се обадят на полицията. Казват им, че близката им не е нито виждана, нито чувана от няколко дни. Тогава служителите на реда отиват на адреса, разрушават вратата и попадат на безжизненото тяло на 79-годишната жена. Донева е открита в коридора на жилището си с прободни рани и със следи от душене. Не след дълго внучката й бе задържана и заключена в килия.

Очаква се в границите на няколко седмици да са подготвени последните две експертизи и следствието дефинитивно ще завърши. Тогава ще стане ясно какви обвинявания ще бъдат повдигнати на Ивет Стайкова.

Опити за самоубийство

" Ивет няколко пъти си режеше вените, само че не на съществено. Режеше се тук и там, болеше я, когато течеше кръв, само че споделяше, че желае с приятелката си да станат сестри, като си смесят кръвта. За страдание приятелката й си падаше по мъже, а не по нея по оня метод. Това доста я изнервяше, тъй като я сваляше, а тя не й обръщаше внимание ", показа пред вестника другар на Ивет Стайкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР