Вноските на всички държави членки на ООН трябва да бъдат

...
Вноските на всички държави членки на ООН трябва да бъдат
Коментари Харесай

Тръмп поиска всички страни да плащат еднакво за ООН

" Вноските на всички страни членки на Организация на обединените нации би трябвало да бъдат равни ", съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в речта си на срещата на високо ниво по промяната на международната организация. „ Длъжни сме да подсигуряваме, че нито една страна членка не носи непропорционална част от бремето, както във боен, по този начин и във финансов проект. Ние също по този начин призоваваме към това всяка една мироопазваща интервенция да има ясно избрани цели и мащаби за оценка на нейния триумф “, съобщи американският държавен глава.
Досега Съединени американски щати отговаряха за 22% от постоянния бюджет на Организация на обединените нации, както и за 28,5% от разноските за миротворчески интервенции. Общо Вашингтон отделя за дейностите на Организация на обединените нации и нейните стратегии към 10 милиарда $ на година. Тръмп дефинира това систематизиране на финансовото задължение като „ незаслужено “.
Американският президент разкритикува международната организация, тъй като била съсипвана от администрация и неприятно ръководство, и прикани за промени. „ Организация на обединените нации би трябвало да се концентрира върху хората и по-малко върху бюрокрацията ”, съобщи американският държавен глава. По думите му Съединени американски щати не виждат резултати, които да дават отговор на вложените от тях средства. Той прикани за „ ефикасна и смислена ” промяна в организацията, която да й помогне да разгърне цялостния си капацитет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР