Вноските на страните-членки в бюджета на ЕС да бъдат увеличени

...
Вноските на страните-членки в бюджета на ЕС да бъдат увеличени
Коментари Харесай

Йотингер: Вноските на страните в бюджета на ЕС да бъдат увеличени в следващата финансова рамка след 2020-а

Вноските на страните-членки в бюджета на Европейски Съюз да бъдат увеличени в идната финансова рамка след 2020 година, а средствата по структурните фондове ще бъдат понижени. Това съобщи еврокомисарят по въпросите на бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер.

Причината за тези непопулярни ограничения е отдръпването на Англия от общността, което оставя дупка в бюджета сред 12 и 14 милиарда евро, разясни еврокомисар Йотингер. Ще се наложи да бъдат съкратени средствата по Кохезионния фонд, аграрната политика и програмата за развиването на селските райони.
Пред нас има нови задания, които се появиха пред последните 5-6 години, освен това ненадейно - става дума за миграция, защита на границите, бежанци, европейска защита, посочи еврокомисар Йотингер и добави:
Това докара до увеличение на разноските, които ние успяхме да покрием посредством разбърквания в бюджета. В идната бюджетна рамка обаче би трябвало да предвидим тези разноски и правилно да ги впишем. На този декор след Брекзит ще има потребност от рационално, минимално нарастване на вноската на оставащите 27 страни членки.

Две стратегии обаче сигурно няма да се пипат - просветителната " Еразъм плюс " и " Хоризонт след 2020 година " за научно изследователска активност. Комисар Йотингер бе безапелационен, че няма да има разход, който не носи добавена стойност. Една от концепциите за доходи в европейския бюджет е налог „ пластмаса “, тъй че да се употребяват по-малко пластмасови опаковки в Европа. Допълнителна причина по тази причина е, че от първи януари Китай към този момент не приема такива опаковки от Европейски Съюз, което покачва евентуалната заплаха за климата на континента.

През март е планувана конференция за многогодишната финансова рамка в София.

Многогодишната рамка би трябвало да има четири характерности, сподели още той, сигурност и непоклатимост, икономическа мощност, резистентност и взаимност. На въпрос, какво счита за позицията на Австрия, че няма да усилва вноската си, еврокомисарят сподели, че се отнася съществено към такива изказвания, само че добави да вземем за пример, че Унгария е изявила предпочитание да увеличи своите средства в европейският бюджет по несъмнено направление като на такава база ще се търси и салдото. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР