Вноската остава 8%Увеличават се парите за извънболнична помощПредвидените приходи и

...
Вноската остава 8%Увеличават се парите за извънболнична помощПредвидените приходи и
Коментари Харесай

8,1 млрд. лв. за здраве гласува парламентът

Вноската остава 8%
Увеличават се парите за извънболнична помощ

Предвидените доходи и прехвърляния в проектобюджета на НЗОК са в размер на 8 163 353 100 лева Разчетените средства са при здравноосигурителна вноска в размер на 8 на 100, като в плановете са отразени резултатът от увеличение на размера на минималната работна заплата, на оптималния застрахователен приход и на минималния застрахователен приход за самоосигуряващите се лица. 

Съотношението на възнаграждение от страна на работодателя и здравноосигуреното лице за 2024 година е 60:40.

През 2024 година се усилват средствата за здравноосигурителни заплащания за първична извънболнична здравна помощ, профилирана извънболнична здравна помощ, медико-диагностична активност, болнична здравна помощ, дентална помощ и за лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели. За здравноосигурителни заплащания са планувани 7,63 милиарда лв.. За първична извънболнична здравна помощ са планувани 558 млн. лева, за профилирана извънболнична здравна помощ - 567 млн. лева, за дентална помощ - 328 млн. лева, за медико-диагностична активност - 261 млн. лева, а за болнична помощ - 3,5 милиарда лева

През 2024 година се планува финансирането на предпочитани многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване и на лечебни заведения за болнична помощ, които извършват медицински действия в отдалечени, труднодостъпни региони или единствени извършват съответната активност в общината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР