Вносителите на проекта ГЕРБ-СДС заявиха, че страната е поела ангажимент

...
Вносителите на проекта ГЕРБ-СДС заявиха, че страната е поела ангажимент
Коментари Харесай

Скандал в НС: Плащала ли е България с 30% по-висока цена за доставки на газ през посредници

Вносителите на плана ГЕРБ-СДС обявиха, че страната е поела ангажимент пред Европейския съюз за диверсификация на доставките на гориво за централите. БСО и “Възраждане ” гласоподаваха срещу това решение, а останалите партии го поддържаха.

Изслушване на енергийния министър докара до спор - плащала ли е България с 30% по-висока цена за доставки на газ през медиатори на “Газпром ” по време на ръководството на кабинета “Петков ”.

Делян Добрев от ГЕРБ се обърна към енергийния министър с въпроса: “Защо през всички тези месеци не извадихте документи и не казахте “Да, правилно е ”? ”

“Разликата е 30% по-висока цена. Доставките на газ до края на годината са обезпечени на конкурентни цени и рецесия в този бранш не се чака ”, отговори Христов.

“Да сравняваш цена на съществуващи доставки в средата на най-голямата енергийна рецесия в Европа с какво би доставил “Газпром ”, в случай че продължаваше контракта, е безусловно неуместно ”, разяснява и Кирил Петков от Политическа партия, представен от Народоосвободителна въстаническа армия.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР