Вносителите на искането в АПИ за „независима експертиза на първостепенни

...
Вносителите на искането в АПИ за „независима експертиза на първостепенни
Коментари Харесай

Камарата на строителите в България настоява за оставки на депутати от БСП

Вносителите на настояването в АПИ за „независима експертиза на първостепенни български пътища “ е следващата доза политическо говорене и подстрекателство, че от българските автомагистрали се краде. Настояваме депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, да подадат оставки.

Това декларират в декларация от Камарата на строителите в България.

Ако не бъдат взети ограничения до 18 ноември по отношение на общественото държание и отправяните обидни към сектора изказвания, КСБ и нейните компании членове ще подхващат стъпки към цивилен митинги.

Пълният текст на декларацията:


Йончева, която упорства за „ самостоятелна експертиза на първостепенни български пътища “, без да прецизира от кого да е самостоятелна експертизата и подвластни ли са били всички досега, твърди, че „ в обществото съществува убеждението, че огромен % от сумите по публични поръчки се връщат към властта “, с което върху българските строителни компании се хвърля следващото обвиняване, че вземат участие в някакви корупционни схеми.

На поредност от срещи, извършени сред управленията на КСБ и на парламентарно показаните политически сили, Камарата на строителите сложи въпроса да спре потреблението на строителния отрасъл за политически цели. „ Искаме да се спре с безразборното, некадърно и неопределено говорене, на което сме очевидци, и да осигурим спокойна работа на сектора “, обявиха представителите на организацията и приканиха политиците да бъдат по-мъдри, изключително във връзка с посланията, които насочат към Европа.

За страдание, протичащото се в последните дни демонстрира, че апелът на Камарата е останал нечут. Браншът е подложен на следващата популистка офанзива. Без съществуването на каквато и да е обосновка, депутатът Елена Йончева, която обявява, че в професионалния си път е била проверяващ публицист, а в този момент се изявява като политик, търсейки политически дивиденти, още веднъж насочва обвинявания против строителния отрасъл. Йончева, която упорства за „ самостоятелна експертиза на първостепенни български пътища “, без да прецизира от кого да е самостоятелна експертизата и подвластни ли са били всички досега, твърди, че „ в обществото съществува убеждението, че огромен % от сумите по публични поръчки се връщат към властта “, с което върху българските строителни компании се хвърля следващото обвиняване, че вземат участие в някакви корупционни схеми. Ние, българските строители, заявяваме изрично, че не сме корумпирани! За нас това е набеждаване, което поврежда престижа и положителното име на целия строителен отрасъл. Вносителите на настояването за експертиза в АПИ не са го подкрепили с никакви доказателства, с изключение на с следващата доза политическо говорене. Ние настояваме депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад настояването за експертиза с внушението, че от българските автомагистрали се краде, да подадат оставки.

Обръщаме се с въпрос и към Елена Йончева, в качеството й на публицист – провеждала ли е журналистически следствия за осъществяването на автомагистрали и пътища по времето на държавното управление с министър председател Сергей Станишев, в случай че да – апелирам да ни даде тези следствия!

Уважаеми дами и господа политици, скрити комфортно зад депутатския си статут и въздействие, търпението на българския Строител е огромно, само че въпреки всичко не е безгранично.

Ако не бъдат взети ограничения до 18.11. по отношение на общественото държание и отправяните обидни към сектора изказвания, КСБ и нейните компании членове ще подхващат стъпки към цивилен митинги, посредством което няма да позволим на депутати, уронващи престижа на сектора, да влязат в постройката на Народното събрание.

КСБ декларира, че ще употребява всички възможни от закона средства, с цел да отбрани достойното име на българския Строител!

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР