Вносители на предложението са Мирослав Иванов, Атанас Атанасов, Христо Иванов,

...
Вносители на предложението са Мирослав Иванов, Атанас Атанасов, Христо Иванов,
Коментари Харесай

ПП-ДБ внесе проект за създаване на комисия за имунитетите на Борисов и Петков

Вносители на предлагането са Мирослав Иванов, Атанас Атанасов, Христо Иванов, Никола Минчев и Надежда Йорданова от ПГ на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ).

Временната комисия се основава със задача да изследва дали са налице задоволително данни за осъществени закононарушения от общ темперамент по настояванията на основния прокурор Иван Гешев на имунитетите на тримата депутати, се показва в проекторешението. Предлага се комисията да бъде определена за период до привършване на предметния ѝ обсег, само че не по-късно от 18 юли т.г .

Предвидено е тя да се състои от 12 народни представители - по двама от всяка парламентарна група. Според проекторешението комисията следва да показа отчет за активността си съдържащ мнения и обособени планове за решения по направените от основния прокурор претенции.

Искането на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов е постъпило в Народното събрание на 2 юни, на депутата от ГЕРБ-СДС Даниел Александров - на 9 юни, а на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков - на 12 юни, написа в претекстовете към проекторешението.

Вносителите показват, че досега народните представители Борисов, Александров и Петков не са подали писмени единодушия за продължение на наказателните производства против тях . Практиката на Народното събрание в сходни случаи е да основава краткотрайна комисия, която да изследва дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент по искане на основния прокурор. Това е належащо и с оглед вземането на стимулирано решение според наредбите на Конституцията и на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, съгласно които Народното събрание се произнася по настояванията, се споделя още в претекстовете.

Следва да се държи сметка, че заради огромния размер на импортираните материали и броят на народните представители, чийто имунитет е пожелан, срокът следва да разрешава на членовете на краткотрайната комисия да се срещнат и изследват по този начин показаните документи и да сформират обособени мнения за всяко съответно искане, показват още вносителите от ПП-ДБ.

По-рано през днешния ден ръководителят на Комисията по правни въпроси Стою Стоев (ПП-ДБ) сподели пред публицисти, че най-вероятно през днешния ден ще внесат решение за основаване на комисия, с цел да покажат на обществото, че " на никого не крият имунитета ". Не считам, че е оправдано да вършим пет разнообразни комисии, тъй че най-малко нашето предложение ще бъде за една обща комисия за всички имунитети, добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР