Вносител на луксозни американски коли е предложил подкуп от 40

...
Вносител на луксозни американски коли е предложил подкуп от 40
Коментари Харесай

Предложиха 40 хил. лв. подкуп на митничари, за да занижат цената на луксозни коли от САЩ

Вносител на първокласни американски коли е предложил рушвет от 40 хиляди лева на митничари.

При инспекция на счетоводните документи на компанията за импорт на 255 автомобила от Канада и Съединени американски щати се открило, че не съответстват стойностите с показаните пред митницата цифри.

За да ги убедят да прикрият направените констатации, представители на проверяваното юридическо лице предложили рушвет на двамата митнически чиновници, за което те алармирали неотложно. По случая се води следствие от ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен.

Някои от колите са регистрирани с до 10 пъти по-ниска стойност от действителната, а пред митничарите са описвани като „ аварирали “, „ развалени “, „ дефектирали “, „ наводнени “, „ ударени от градушка “, както и „ с механични проблеми “ и други, които не са забележими и се потвърждават само с техническа експертиза.

Тази инспекция е част от огромна акция на Агенция „ Митници “, стартирала юни месец тази година, против вноса на коли на занижени цени за отбягване заплащането на мито и Данък добавена стойност.

Най-много случаи са открити от териториалните дирекции Митница Бургас и Митница Пловдив, като единствено в тези териториални дирекции предстоящата вреда за бюджета е в размер на 2,5 млн. лева мито и Данък добавена стойност. Вследствие на засиления митнически надзор през последните месеци се регистрира спад на вноса на първокласни коли от тези две дестинации.

1203 автомобила със занижена митническа стойност откриха инспекциите на Агенция „ Митници “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР