Вносът в ЕС на руски втечнен природен газ (LNG) се

...
Вносът в ЕС на руски втечнен природен газ (LNG) се
Коментари Харесай

Как Европа заменя стари зависимости от Русия с нови, също толкова опасни?

Вносът в Европейски Съюз на съветски полутечен природен газ (LNG) се е нараснал с 40% след нахлуването в Украйна макар напъните за понижаване на доставките, написа.

Страните членки са купили повече от половината от съветския LNG на пазара през първите седем месеца на тази година, съгласно разбор на данни от Kpler, който наблюдава морския и танкерния трафик.

Испания и Белгия, които работят като съществени портали за доставки на LNG за блока, се обрисуваха като втори и трети най-големи клиенти на съветски LNG надлежно след Китай.

" Сега страните от Европейски Съюз купуват по-голямата част от доставките на Русия, поддържайки един от най-важните източници на доходи за Кремъл ", сподели Джонатан Нороня-Гант, старши деятел за изкопаеми горива в антикорупционната група Global Witness, която направи разбора.

Газовите потоци по тръбопроводите в Европа от Русия са спаднали до исторически ниски равнища след нашествието предходната година, защото страните се отхвърлят от него, само че с цел да компенсират дефицита, доставките на охладен полутечен природен газ от цялостен ​​свят, в това число oт Русия, скочиха и не подлежат на глобите на Европейски Съюз.
 Спад в износа на LNG от Норвегия и стачка при топ производител в света: Рисковете за доставките на газ в Европа нарастват
Спад в износа на LNG от Норвегия и стачка при топ производител в света: Рисковете за доставките на газ в Европа нарастват

Едно от най-големите залежи в Норвегия е спряно за поддръжка

Страните от Европейски Съюз са купили 22 милиона кубични метра съветски LNG сред януари и юли 2023 година, спрямо 15 милиона през същия интервал на 2021 година, сподели Global Witness.

" Купуването на съветски газ има същото влияние като пазаруването на съветски нефт. И двете финансират войната в Украйна и всяко евро значи повече кръвопролития. Докато европейските страни осъждат войната, те поставят пари в джобовете на Путин ", сподели Нороня-Гант. " Тези страни би трябвало да приведат дейностите си в сходство с думите си, като забранят търговията с съветски LNG, който подклажда както войната, по този начин и климатичната рецесия. "

Испания и Белгия обявиха, че числата не отразяват националните покупки, а обстоятелството, че техните пристанища са съществени входове за останалата част от континента.

Европейските водачи прекараха 2022 година в понижаване на зависимостта си от съветската сила и в опити за създаване на различни доставки, откакто президентът на страната Владимир Путин затвори газовите кранове за Европа.
 Как една протестна вълна в Австралия може да
Как една протестна вълна в Австралия може да " взриви " международния пазар на полутечен газ

Утре е основен ден в договарянията сред профсъюза и работодателя

Европейски Съюз наложи наказания върху вноса на съветски нефт и въглища, откакто силите на Москва нахлуха в Украйна през февруари предходната година. Той също по този начин забрани на съветски организации да съхраняват газ в блока и забрани множеството нови вложения в съветския енергиен бранш.

Страховете от прекъсване на тока през зимата доведоха до това, че хората в доста страни бяха помолени да понижат термостатите си за отопление с 1 градус и нощното осветяване на публични здания в целия блок, в това число Айфеловата кула, беше спряно. В някои градове уличното осветяване беше изключено след среднощ, с цел да се пести сила.

Германия съобщи през януари, че към този момент не зависи от Русия и от нейната сила, откакто е осигурила доставки от други краища на света, в това число Съединени американски щати и Норвегия.

Испания сподели, че актуалната обстановка ясно демонстрира нуждата от единни, съгласувани дейности, когато става въпрос за понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от съветския газ. Той също по този начин сподели, че нарастването на вноса евентуално е резултат от търговци, съхраняващи съветски LNG в испански и белгийски уреди.
 Катар желае да вземе короната на Австралия като максимален експортьор на LNG до 2029 година
Малката азиатска страна, която желае да вземе короната на Австралия като максимален експортьор на LNG до 2029-а

Там производството се усилва до 126 милиона тона годишно

" Европа би трябвало да работи взаимно, както до момента, и да заобикаля замяната на остарели зависимости с други, също толкоз рискови ", сподели източник от испанското председателство на Европейски Съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР