Вносът на природен газ в ЕС през третото тримесечие на

...
Вносът на природен газ в ЕС през третото тримесечие на
Коментари Харесай

До 47 % е нараснал дела на тръбопроводния газ от Русия за ЕС през третото тримесечие на 2018 г.


Вносът на природен газ в Европейски Съюз през третото тримесечие на 2018 г са спаднали с 2 %, само че сумата за вноса може да се окаже с над 30 % по-висока, а съветския газ остава в основата. Това излиза наяве от доклада на Европейската комисия за третото тримесечие на предходната година.

Русия е останала главен източник на вноса на газ за Европейския съюз през третото тримесечие на предходната година, а каузи на тръбопроводния в общия импорт на Европейски Съюз е повишен с 3 процентни пункта спрямо аналогичния интервал на 2017 година Това се споделя в доклада на Европейската комисия за третото тримесечие във връзка с европейския газов пазар.

„ Руските тръбопроводни доставки остават главен източник на импорт в Европейски Съюз, покривайки 47 % от вноса (на страните) отвън Европейски Съюз през третото тримесечие на 2018 година, увеличавайки се с 3 процентни пункта спрямо аналогичния интервал на 2017 година “, се споделя в документа.

Вносът на тръбопроводен газ от Русия през третото тримесечие на предходната година е повишен с 2 % спрямо аналогичния интервал на 2017 година През третото тримесечие на 2018 година Украйна е останала главен маршрут за доставката на съветски газ за Европейски Съюз, покривайки 48 % от всички съветски доставки (19 милиарда куб м), се отбелязва в отчета.

Темата за продължаването на преноса на съветски газ през Украйна остава отворена. Руската страна твърди, че желае да резервира част от преноса, само че единствено в случай че е стопански аргументиран.

Като цяло обаче Европейски Съюз регистрира намаляване на вноса с 3 % през трето тримесечие, заради спад на потреблението и производството в Европейски Съюз.

В същото време изчисленията по повод та сметката за вноса на газ в Европейски Съюз през третото тримесечие сочат, че тя може да е по-висока с 33 % спрямо аналогичния интервал на предходната година – до към 23 милиарда $.

Вицепрезидентът на американската Cheniere Andrew Walker предвижда наскоро, че каузи на съветския газ на европейския пазар ще се усили от актуалните 36 % до 41 % през 2035 година Британската Вербовъчна разработка в своя енергиен обзор Energy Outlook предвижда растеж на каузи на съветския газ в общото търсене на газ в Европа до съвсем 50 % към 2040 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР