Вносът на коли втора ръка от Западна Европа става все

...
Вносът на коли втора ръка от Западна Европа става все
Коментари Харесай

Войната в Украйна оказва влияние върху търговията с автомобили

Вносът на коли втора употреба от Западна Европа става все по-труден и търговците на коли са изправени пред сериозен проблем.

Войната в Украйна оказва въздействие върху търговията с коли по доста способи, споделя Георги Грозданов, търговец на коли.

„ Преди, с цел да отиде един камион до Италия и да вземе коли, се зареждаше за към 1500-1600 лева с нафта. Сега би трябвало да се зареди с 3000 лева За Украйна особено има доста бесарабски българи, които се изхранваха със същия бизнес - идват, купуват колите от мен, карат ги в Украйна и ги продават. Сега ги няма ", споделя Георги Грозданов, който е търговец на използвани коли.

Броят на колите втора ръка, предопределени за българския пазар, фрапантно понижава и сега изборът е стеснен, тъй като производството на новите коли се бави, а това кара хората в Италия да вземем за пример да не бързат със промяната на колите си. „ Тия коли, които ги има там като втора ръка, на нас не са ни забавни, тъй като са скъпи. Ако не стартираме да внасяме, както преди, колите стават ъгъл ", споделя Георги Грозданов.

Цените също се трансформират и сега се следи феномен - остаряващите коли нарастват с по 30-40%.

В сектора се надяват рецесията да отмине бързо, с цел да стартира естествената доставка на коли от Западна Европа. В противоположен случай банкрутите за автокъщите не наподобяват надалеч.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР