Вносът на изкопаеми горива от Русия е от основно значение

...
Вносът на изкопаеми горива от Русия е от основно значение
Коментари Харесай

Шолц: Енергията на Европа не може да се осигури по друг начин, освен от Русия

" Вносът на изкопаеми горива от Русия е от главно значение за всекидневието на жителите в Европа и снабдяването на континента не може да бъде обезпечено по различен метод на този стадий ", съобщи немският канцлер Олаф Шолц в документално изказване, представено от Франс прес.

Шолц декларира това в миг, когато Съединени американски щати и Европейският съюз разискват наказания против съветската сила в отговор на нашествието в Украйна. По думите му " снабдяването на Европа с сила за производството на отопление, за подвижността, електричеството и индустрията не може да се обезпечи по различен метод ".

Опасенията от западно ембарго против съветския нефт още веднъж тласнаха нагоре цените на черното злато.

Шолц припомня, че Европа неслучайно е изключила съветските енергийни доставки от първата вълна наказания против Москва, защото такава мярка би дестабилизирала пазарите и би имала прекомерно мощно отражение върху европейските стопански системи.

" Германия е измежду европейските страни, изключително подвластни от вноса на газ, нефт и въглища от Русия и държавното управление работи старателно с сътрудниците си от Европейски Съюз и отвън него за развиване на други възможности на съветската сила ", отбелязва Олаф Шолц.

" Това обаче не може да стане от през днешния ден за на следващия ден ", акцентира той.

Европейски Съюз внася 40 % от потребявания газ от Русия и доста страни не поддържат вероятно ембарго , което би послужило да бъде лишена Москва от съществени приходи. Мнозина министри от немското държавно управление към този момент се изрекоха срещу ограничения против съветския газ.

" Трябва да се издържи на глобите дълготрайно време ", изясни през вчерашния ден министърът на външните работи Аналена Бербок пред телевизия А Ер Де (АRD).

" Няма смисъл, в случай че след три седмици осъзнаем, че имаме електричество единствено за още няколко дни в Германия и че затова би трябвало да се откажем от тези наказания ", уточни тя.

В същото време съгласно изследване, оповестено през днешния ден във в. " Ханделдблат ", 54% от германците поддържат тази фрапантна наказания. В допитването на института " Югов " (Yougov) 30% са изцяло съгласни, а 24% - по-скоро съгласни.

Известната в Германия икономистка Вероника Грим декларира пред в. " Билд ", че прекъсване на вноса на съветски газ би било предизвикателство, само че не злополука. Тя напомни, че сега хранилищата са цялостни на 30 %.

" Русия в никакъв случай не се е отказвала от съдействието с Европейски Съюз в областта на енергетиката ", съобщи пред Първи канал говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Не сме създали нищо, било с думи, каузи, намек, страст или проекти, с цел да кажем, че към този момент за нас енергетиката не е в областта на съдействието ", уточни тя.

По думите й такова предпочитание да се обостри обстановката всяка година е явно от страна на Запада, само че не целия Запад, а на " натовски регулатори и механизми ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР