Вносът и износът в Германия са се свили през първото

...
Вносът и износът в Германия са се свили през първото
Коментари Харесай

Германската икономика се е забавила повече от очакванията

Вносът и износът в Германия са се свили през първото тримесечие

© В© Fabrizio Bensch / Reuters Още по тематиката
Европейски Съюз чака мощен напредък през тази и идната година

Икономиката е изложена в по-голяма степен на външни опасности, които имат все по-силно влияние
3 май 2018
Икономиката на еврозоната се забавя през първото тримесечие

Резултатите до момента удостоверяват упованията на анализатори за по-слабо показване
30 апр 2018 Най-голямата стопанска система в Европейския съюз – тази на Германия, е почнала годината на по-бавни обороти. През първото тримесечие брутният вътрешен артикул (БВП) на страната е повишен с 0.3% спрямо предходното, демонстрират данните на Федералната статистическа работа.

Инвестициите в строителство и съоръжение са нарастнали, само че държавните разноски са намалели за първи път от пет години. Вносът и износът са се свили през първите три месеца на годината.

Рано е за терзание

Това е 15-о следващо тримесечие на напредък, само че темпът е доста по-слаб, в сравнение с през предходната година. Според изследване на Reuters измежду икономистите упованията бяха за напредък от 0.4%. През четвъртото тримесечие на 2017 година най-голямата европейска стопанска система регистрира растеж от 0.6% на тримесечна база, а през третото – 0.7%.

На годишна база растежът през първото тримесечие е 1.6% при упования за 1.8% и 2.3% през последното на 2017 година

Главният икономист на ING за Германия и Австрия Карстен Бржески дефинира началото на годината за немската стопанска система като " препъване " и не счита, че има причина за терзание.
" Въпреки че към момента съществуват опасности от неустановеност и напън - основно заради възможна ескалация на напрежението в търговията - съгласно нас няма аргументи да се съмняваме в актуалното възобновяване. Всъщност, видяно по-отблизо, немската стопанска система демонстрира обещаващи признаци на отскок през идващите месеци ", декларира той пред Reuters.

По-бавно начало на годината в Европейски Съюз

Многобройни стопански данни от началото на годината бяха знак за едва начало на годината за еврозоната и нейната най-голяма стопанска система след ненадейно мощно показване през 2017 година
По-късно денем ще излязат данни за икономическия напредък на Европейски Съюз и еврозоната. Предварителните резултати, оповестени при започване на месеца, демонстрираха, че повишаването на Брутният вътрешен продукт в двете зони се забавя през първото тримесечие. Въпреки това Европейската комисия чака стопанската система на Европейски Съюз да регистрира мощен напредък през тази и идната година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР