Внимавайте с прекалено евтините имоти, които се предлагат на пазара.

...
Внимавайте с прекалено евтините имоти, които се предлагат на пазара.
Коментари Харесай

Експерти: Внимавайте с евтините имоти! Възможни са фалити заради инфлацията

Внимавайте с прекомерно евтините парцели, които се оферират на пазара. Това поучават специалистите по време на форума „ Моите пари 2021 “. Според тях не би трябвало да купуваме парцели на прекомерно ниски цени и то на „ зелено “, тъй като това крие риск освен за купувачите, само че и за вложителите.

Причината е непрекъснатото повишаване на строителните материали, поради което може да се окаже, че ще би трябвало в един миг да доплащаме, с цел да си получим жилището. Другата причина е, че поради инфлацията вложителят може да остане без средства, с които да приключи градежа.

Според специалистите най-добре е да влагаме в парцел, в квартал, който е покрай подобен, където цените към този момент са високи. Като образец специалистите показват кварталите Младост и Дружба в София, където цените на парцелите се разминават с близо 1000 евро на квадрат.

Масово се влага в ново строителство, тъй като може да продадеш парцела още преди да е издигнат и да реализираш чиста рентабилност. По-голяма част от парцелите ново строителство се взимат, с цел да се препродават по-късно, споделят специалисти.

Когато решим да влагаме в парцел, би трябвало деликатно да проверим дали приходът ни разрешава заплащането на ипотека, вземем поради инфлацията и лихвените проценти, поучават специалистите.

Ако има нарастване на лихвените проценти, ще се усили и вноската по заема. Заради това заемите не би трябвало да се взимат на ръба на опциите. Трябва да има очакван буфер.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР