Внимавайте да не се върнем във времената на Съюза на

...
Внимавайте да не се върнем във времената на Съюза на
Коментари Харесай

Путин: Да не се върнем в СССР!

Внимавайте да не се върнем във времената на Съюза на руските социалистически републики (СССР), това е споделил съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, съобщи ТАСС.

Държавният глава през днешния ден е провел заседание с държавното управление в Москва. На съвещанието е била обсъждана тематиката за обезпечаването на жителите на Руската федерация с храни и други артикули от първа нужда.

"Аз не желая в Русия да има дефицитни артикули. Ние доста добре помним по какъв начин в Съветския съюз имаше изострен дефицит на съществени артикули. Хората се редяха за самун и мляко с часове. Ние не би трябвало да позволяваме това ", с тези думи стопанинът на Кремъл се е обърнал към министъра на селското стопанство Дмитрий Патрушев.

"Аз също ще Ви помоля за следното. Много деликатно да следите обстановката с цените на храните ", е споделил още Путин. По думите на президента не би трябвало да се позволява обстановка, когато хората нямат пари за храна.

Патрушев, от своя страна, е дал отговор, че хранителновкусовата индустрия е разполагала с потенциала да задоволи потребностите на съветските жители. "В някои сфери производството в пъти надвишава търсенето. Това е причина за поддържане на търпими за хората цени ", е показал още той.

Обикновените хора в Съюз на съветските социалистически републики са изпитвали затрудения със снабдяването с доста артикули. Това е довело до корупция, черен пазар и надлежно до по-ниски постъпения в държавния бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР