Внимателно ще обмислим какви ще бъдат следващите ни действия на

...
Внимателно ще обмислим какви ще бъдат следващите ни действия на
Коментари Харесай

Вигенин: Скоро ще започнат да забраняват наши интервюта по телевизиите

Внимателно ще обмислим какви ще бъдат идващите ни дейности на база на това, което виждаме. Ситуацията със законността в страната тежко се утежнява във всички сфери. Това, което се случва през днешния ден в Народното събрание, е един детайл от цялостната влошена среда. Това не е европейска народна власт или съвременна страна. Това е една форма на принудително ръководство. Така, както върви, скоро ще стартират да не разрешават наши изявленията по малките екрани. Няма да можем да взимаме думата, няма да има полемики, няма правила. Налага се модел на ръководство и работа на Народното събрание, който е по-характерен за тоталитарни и властнически общества, а не за европейска народна власт. Няма да стоим безучастни.

Това съобщи през днешния ден пред публицисти Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. " На процедура цялото съвещание през днешния ден се организира в прорез с разпоредбите, които Народното събрание единствено си е гласувало. Стана постоянна процедура да се газят разпоредбите на Народното събрание, които са с сан на закон. По изключение, ръководителят в изключителни случаи може да предлага нови точки в дневния ред. Преди малко един законопроект бе признат по предложение на депутат, не по предложение на ръководителя. Не за пръв път един законопроект се приема на две четения, само че в тази ситуация бе подложен връх. Два законопроекта, признати сутринта, бяха скорострелно обединени в един, вкарани без да се даде рационален период за правене на оферти сред четенията. В нарушаване на правилника бяха вкарани в дневния ред и признати ", добави той.

Вигенин означи и други нарушавания в работата на Народното събрание, като да вземем за пример това, че на Българска социалистическа партия бе отказана отмора. " Предполагаемият край на днешното съвещание, в което водещият съвещанието Росица Кирова три пъти закри съвещанието, след което даде отмора от 1 час. Заседанието на процедура е закрито. Тя на три пъти закри и разгласи по кое време е идващото съвещание. Случващото се е изцяло нелегитимно. Почивката бе дадена откакто съвещанието бе закрито, а явно задачата е силово да се претупа и бюджетът, макар че към момента има част от него, която не е призната от бюджетна комисия: част от плановете, които би следвало да бъдат включени в самия бюджет. Това е безусловно безсрамие. Не мога да кажа, че дейностите са провокирани от държанието на „ Възраждане “. Нищо не допуска нарушаванията на правилника, които в този момент разясняваме ", уточни депутатът. 

Българска социалистическа партия ще взе участие в полемиките по бюджета и Констуцията, сподели Вигенин. 

И добави, че в дадената отмора не се организира Председателски съвет. " Очевидно няма никакво предпочитание за разговор с опозицията. Не бе дадена отмора при безредиците в зала, както би трябвало да се случи съгласно правилника, тъй като господин Пеевски не разреши. Поисканата от Българска социалистическа партия отмора също не беше дадена, тъй като явно Движение за права и свободи не искаше такава отмора. Сами си правете изводите що за парламент и ръководител на Народното събрание имаме, който работи под диктовката на народни представители, пък били и те толкоз необятно известни, колкото е господин Пеевски ", добави Вигенин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР