“Внимателно проследих изявленията на президента Румен Радев, който беше кандидат

...
“Внимателно проследих изявленията на президента Румен Радев, който беше кандидат
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: Изненадан съм от изявленията на президента Радев, хубаво е да чуе улицата


“Внимателно наблюдавах изказванията на президента Румен Радев, който беше претендент на Българска социалистическа партия и промотиран от нашата партия и на първите, и на вторите избори, и останах сюрпризиран. И министър председателят, и президентът са най-важните куриери и емисари на българската нация по света и е горделивост да бъдеш пощальон на България. Но сякаш се не помни, че министър председателят и президентът извършват волята на българския народ, а волята на българския народ е показана в българския парламент.” Това сподели националният представител от “БСП за България” проф. Георги Михайлов в предаването “Добро утро, Европа” по Euronews Bulgaria.

Той не се съгласи и с тезата, че проблемите в страната не могат да се вземат решение от улицата. “Сегашните промени, които унищожиха фасадната народна власт на една партия, пристигнаха благодарение на Румен Радев с митингите от улицата. Демокрацията в Полша пристигна с митинги от улицата. Парижката комуна е именит образец за народна власт, пристигнала от улицата. Улицата е доста съществено гражданско разбиране, което отразява острата потребност от развиване на гражданските процеси и няма смисъл един човек, който въплъщава за нас истината през последните години, да не откри себе си, както сподели министър председателят, доста бързо и да попита тези, които в този момент са на улицата, дали някъде в съзнанието си не е позволил грешка”, уточни депутатът от левицата.

“Ние виждаме, че задкулисието не си е отишло. Една партия, която пристигна в името на смяната, която заявяваше, че ще завърши с фасадната народна власт, единствено за 12 месеца от доверие, което надминаваше 20%, се срина в социологическите изследвания и едвам минава 5%. И реши да смени своята политическа позиция, в лицето на нейния водач, несъмнено, тъй като в нея има и доста почтени хора. Всичко това подсказва за съществено задкулисие”, акцентира проф. Михайлов.

Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия постоянно е подготвена за избори, само че в този момент не време за тях. “Изборите не са просто нещо. Ние се убедихме предходната година - от четири извършени избора, три за парламент и един за президент, до каква степен стигна България без парламент. Това ли желаят в този момент кукловодите? Защото без парламент, страната е блокирана, решенията се вземат еднолично, а е нужно вземането на доста решения, които се осъществят посредством работа сред Народното събрание и изпълнителната власт”, разяснява Георги Михайлов.

“Никой на никое място не търси да пазари, нито Народното събрание е пазарище за пазаруването на мнението на някого. Всеки човек търси поддръжници на концепцията, която той изповядва. Ние изповядваме концепцията за продължение на пътя на българската нация към промени в региона на правосъдната власт, на стопанската система, на обществената политика, което се вижда и в актуализацията на бюджета, тъй като 12 години предходните ръководещи не откриха силите да покачат пенсиите. Сега това повишение идва в изискванията на повече от 12-годишен геноцид против българските пенсионери. Така че този въпрос е доста сериозен, както е сериозен въпросът за подпомагането на фамилии с деца, както и другите въпроси от обществената част на бюджета”, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.

Според проф. Михайлов ще се откри болшинство, с цел да бъде признат бюджетът. “Не имам вяра, че ще има политическа партия, която ще се опита дефинитивно и окончателно да провали актуализацията на бюджета. С лека ръка да се зачеркне този бюджет, това значи да се хвърли страната в извънредно тежка ситуация”, безапелационен бе той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР