ВНИМАНИЕ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ!НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО УБЕДИТЕЛНИ

...
ВНИМАНИЕ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ!НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО УБЕДИТЕЛНИ
Коментари Харесай

Община Хасково и Районно управление към ОД на МВР-Хасково алармират за телефонни измами

ВНИМАНИЕ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ!
НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО УБЕДИТЕЛНИ СА ДУМИТЕ ИМ!
ТЪРСЕТЕ ЛИЧНА ВРЪЗКА С БЛИЗКИТЕ СИ!
СИГНАЛИЗИРАЙТЕ ВЕДНАГА НА ТЕЛ: 112
 
Във връзка със зачестилите случаи на телефонни измами през последните месеци, Община Хасково и районно управление (на МВР) към ОД на МВР-Хасково, приканват всички хора да бъдат извънредно бдителни и да не се предоверяват на непознати!
 
Само за месец март в Хасково и Любимец бяха излъгани две възрастни дами, които останаха без спестяванията си. Първата даде 26 000 лв. за " интервенция ", а втората – 5000 лв. за " предстояща пратка ".
 
 Само за месец март в Хасково и Любимец бяха излъгани две възрастни дами, които останаха без спестяванията си Само за месец март в Хасково и Любимец бяха излъгани две възрастни дами, които останаха без спестяванията си Източник: Община Хасково
Вчера в районно управление (на МВР) Свиленград е изработен още един опит за телефонна машинация. Той е по отношение на жена на 83г., от с. Малко градище. Измамниците тормозели дамата по телефона. В продължение на два часа и половина й позвънили 6 пъти. По схемата, че в пътен случай е потърпевш внукът й, са й поискани средства за лекуването му. Когато мнимият доктор я попитал къде живее, с цел да вземат парите, дамата се усъмнила. Споделила със съседите си. Мъжът, който е някогашен служител на реда, й оказал помощ да подаде сигнал в полицейското ръководство.
 
Припомняме на жителите, че причинителите на телефонни измами работят в незаконни групи от няколко лица, всяко с съответна задача в осъществяване на действието. При водените диалози измамниците съумяват да измъкнат и спомагателна информация от жертвата си – имена на близки, месторабота, местоживеене. Най-разпространените схеми за машинация са подпомагане на " полицейски " служител; интервенция след инцидент; приемане на колета и други
 
Измамниците се показват за служители на реда, прокурори, обществени служащи и изясняват, че са нужни пари, с които да оказват помощ на потърпевшите си родственици.
 
Община Хасково и полицейските чиновници приканват: по никакъв мотив не давайте пари на непознати! Искането на пари и полезности е сигурен знак, че става въпрос за машинация. В случай на сходно позвъняване, пробвайте незабавно да се свържете с околните си и да сигнализирате на тел.112.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР