Внимание: Протест блокира част от АМ Хемус“ днес. От КНСБ

...
Внимание: Протест блокира част от АМ Хемус“ днес. От КНСБ
Коментари Харесай

Внимание: Протест блокира част от АМ „Хемус“ днес


Внимание: Протест блокира част от Автомагистрала „ Хемус “ през днешния ден. От КНСБ упорстват за по-високи заплати в АПИ. Демонстрацията ще се организира директно преди лява тунелна тръба на тунел „ Топли дол “, в посока Варна – София.
Протест на профсъюз „ Пътно дело “
към КНСБ ще се организира в четвъртък от 11:00 часа, оповестиха от пресцентъра на синдиката. Той ще е под надпис „ Достоен труд – почтено възнаграждение “ и ще се състои на лявото пътно платно на автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна – София –  директно преди лява тунелна тръба на тунел „ Топли дол “.
Движението ще бъде затворено в двете посоки.
Синдикатът упорства за нарастване на заплатите на работещите в Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) с 20 % с Бюджет 2024. Ръководството на профсъюз „ Пътно дело “ – КНСБ и чиновниците на Агенция „ Пътна инфраструктура “
изпратиха декларация до министъра на
районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, до министъра на финансите Асен Василев, както и до ръководителя на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов, в която се показва, че са нужни 17 088 409 лв., с които ще се усилят работните заплати на 2417 чиновници в АПИ.
„ Считаме, че подобрението на възнагражденията
ще бъде израз на професионалното самопризнание към напъните и уговорката на нашия трудов колектив. Това ще поддържа мотивацията на чиновниците и ще способства за усъвършенстване на общата работна атмосфера “, написа в декларацията. Според профсъюз „ Пътно дело “ – КНСБ и чиновниците на АПИ нарастването на заплатите с 20 % съставлява заслужено самопризнание за непрекъснатия принос на чиновниците
в постигането на задачите и дилемите на организацията.
От синдиката декларират в декларацията и своята подготвеност при непостигане на съответни резултати на декларираните претенции да провеждат и проведат протестни и протестни дейности в отбрана на своите почтени хонорари и условия на труд.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР