Внезапно почина полковник Стоян Стоянов, известен с прякора си Стуци

...
Внезапно почина полковник Стоян Стоянов, известен с прякора си Стуци
Коментари Харесай

Внезапно почина известният полковник Стоян Стоянов - Стуци Ламборджинито


Внезапно умря полковник Стоян Стоянов, прочут с прякора си Стуци Ламборджинито. Той даде доста за обогатяването на културната активност в армията. Помнят го военните хора в Шумен, интензивно работи в Министерството на защитата и в Агенцията ”Военни клубове и военни културни институти”.

В последно време се лекуваше от тежка болест. Издъхнал е на път от хемодиализата към у дома.

Ето какво написа за него във Facebook полк. Цвятко Дончев:

„ Приятели и сътрудници! Отиде си, отиде си от живота, полковник Стоян Стоянов - Стуци!

Много знаеше, и доста даде за обогатяването на културната активност в армията. Помнят го военните хора в Шумен, знаем дейната му работа в Министерството на защитата и в Агенцията "Военни клубове и военни културни институти ". Той обичаше доста от съкурсантите си от Лвовското висше военно-политическо учебно заведение. И ги поддържаше, когато можеше! Убеждаваше ни, че най-старият автомобил, в случай че е "Мерцедес ", е незаместим. И ни намираше да си купим най-благоприятният вид.

Обичаше да пие единствено и единствено "Кока кола ", а през годините не е пиян и 50 грама алкохол. Шегувахме се, че след десетилетия здрав ще си отиде от живота.

Разболя се в последно време Стуци. Много другари го подкрепяха, само че през днешния ден, на път от хемодиализата към у дома, издъхна! Светла ще паметта за теб, приятелю, полковник Стоянов, за теб, сияен Стуци! "

Припомняме, че прякорът си Стуци Ламборджинито Стоянов беше получил поради пристрастеността му към бързите скорости и скъпите коли. В гаража си той има едно от дребното в света “Ламборджини Контач”. Уникалното возило се прави оценка на към 2 млн. евро. През 1986 година той купува от барман “Ферари Дайтона” в отчайващо положение. Ремонтира го 3 години. През 90-те години му звъни швейцарски милионер с молбата да замени ферарито за ламборджинито. Така той сбъдва фантазията на живота си. Возилото е почтително вписано в данъчната му декларация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР