Внезапно ни напусна асеновградският творец Геракси Гераксиев.Геракси Гераксиев е роден

...
Внезапно ни напусна асеновградският творец Геракси Гераксиев.Геракси Гераксиев е роден
Коментари Харесай

Без време си отиде Геракси Гераксиев

Внезапно ни напусна асеновградският създател Геракси Гераксиев.

Геракси Гераксиев е роден 1974 година в Асеновград. Член е на  Дружество на Пловдивските художници, “Ново Арт Общество ” – Асеновград и “Сдружение Творци ” – Асеновград. Има реализирани  три  независими изложения и многочислени участия в взаимни арт планове.

Той притежаваше доста характерен и различим почерк, трайно привързан с реалистичните форми на картинно изложение. Негови произведения са благосъстоятелност на частни сбирки в България, Съединени американски щати, Германия, Италия, Белгия и Англия.

„ Светлината, Герак, светлината – нея гледаше, от тебе струеше и към нея пое… Тъгуваме, приятелю “

„ Почивай в мир, Герак! Толкова хубост даде на света, толкоз хора научи да се допрян до твоето изкуство, толкоз чест, достолепие и същински полезности имаше в теб! Поклон! “

„ Къде отиде, момче?!Имаше толкоз още да ни радваш със сътвореното от теб…Искрени съболезнования на семейство и другари!Много шокираща вест… “

„ Ех, Геракси къде се разбърза? Един от малко останали мъжкари, човек на достойнството. Асеновград, фейсът и художественият небосвод няма да са същите. Не мога да го приема, че е към този момент на небето “, са единствено част от съболезнованията на близки и другари на създателя, пише dcnews.bg.

Когато човек гледа картините на Геракси Гераксиев, се изпълва с възприятие на задоволство, че съществува създател, който съумява да допре струните на благополучие и успокоение у фена. Точно това подстрекателство задържа доста дълго вниманието върху неговите произведения.

Въпреки младостта си, през цялото време в изявите си на артистичната сцена, той е с ясно изразен личен жанр. Има три независими изложения и голям брой участия в разнородни арт планове.

Екипът на GlasNews изрича най-искрените си съболезнования на фамилията и приятелите на Геракси. Да почива в мир!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР