Внезапно е починал виден български банкер. Димитър Димитров, който бе

...
Внезапно е починал виден български банкер. Димитър Димитров, който бе
Коментари Харесай

Почина виден български банкер

 Внезапно е умрял изтъкнат български банкер. Димитър Димитров, който бе и зам.-министър на икономическото развиване, си е отишъл на 63 година Новината за това заяви на страницата си във Facebook икономистът Илия Лингорски:

" Напусна ни прелестен човек и сътрудник, от който научих доста! За мен бе привилегия за работя с Митко Димитров в качеството ми на ръководител на Надзорния съвет на банката, когато с неговото старание, самодейност и управническа мъдрост стартира процеса по прерастването на Насърчителна банка в Българска банка за развиване - незабравим институционален план, който с неговото водачество бе доведен до сполучлив свършек. Митко бе окуражение и опора през всички години на колегиалното ни взаимоотношение, прерастнало в сърдечно и крепко другарство. Почивай в мир, скъпи приятелю! Господи, приеми душата му с прегръдка във безконечните Твои палати и наслада ", написа той. 

Новината за гибелта на видния икономист бе обявена и на уеб страницата на Българската банка за развиване:

" С огорчение оповестяваме за неочакваната кончина на Димитър Димитров – едно от изявените имена в българския банков бранш, някогашен подуправител на Българска народна банка и зам.-министър на икономическото развиване, чиято професионална кариера в продължение на 13 години беше обвързвана с Българската банка за развиване. "  

В интервала 2001- 2011 година Димитър Димитров беше изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на ББР, а по-късно определен и за член на Надзорния й съвет. Той беше взаимен към задачата на банката в поддръжка на икономическото развиване и бизнеса в България. Димитър Димитров имаше солидна кариера зад тила си.

От 1993 година до 1995 година Димитър Димитров бе изпълнителен шеф на Обединена Българска Банка АД. През 1995 година е заместник–министър на икономическото развиване, а през 1996 година е подуправител на Българска национална банка. От 1995 година до 1996 година е ръководител на Съвета на шефовете на Банкова консолидационна компания и през 1997 година е изпълнителен шеф на Банкова консолидационна компания. Бил член на управителния съвет на холдинг Доверие АД и част от дъщерните му сдружения. От ноември 2001 година до май 2011 година е изпълнителен шеф и ръководител на Съвета на шефовете на Насърчителна банка, в този момент Българска банка за развиване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР