Внезапният порив на госпожа Габриел за отстраняването на главния прокурор

...
Внезапният порив на госпожа Габриел за отстраняването на главния прокурор
Коментари Харесай

Радев за искането главният прокурор да бъде освободен: Не буди възторг у мен

Внезапният ентусиазъм на госпожа Габриел за отстраняването на основния прокурор мъчно провокира у мен екстаз.

Това съобщи президентът Румен Радев, който е на посещаване в Южна Африка. Според него настояването на ГЕРБ за оставката на Гешев е закъсняло.

„ Когато през 2019 година върнах на Висш съдебен съвет предлагането за назначение на Иван Гешев, квотата на партията на Мария Габриел го поддържа единомислещо. Когато преди 2 години служебният министър на правораздаването, назначен от мен, изиска отстраняването на основния прокурор, квотата на тази партия на Габриел още веднъж единомислещо избави още веднъж “, разяснява Радев.

„ Затова сега виси един доста значим въпрос: дали поръчката на Габриел е плод на закъсняло с три години прояснение – неочакван катарзис, или на избран интерес на хората, които стоят зад Габриел? “, пита президентът и продължава: „ България загуби 3 години. “

„ Силно се надявам бъдещият министър председател на България да узрява навреме за значимите за страната решения “, добави президентът.

Радев добави, че всичко ще стане ясно, когато партията мандатоносител внесе при него състава на кабинет.

В четвъртък номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел съобщи, че ще изиска от правосъдния министър да внесе във Висш съдебен съвет искане за освобождение на основния прокурор. Мотивът е „ уронване на престижа на правосъдната власт.

Етикети: ГЕРБглавен прокурорМария ГабриелРумен Радев
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР