Внезапният порив на г-жа Мария Габриел да поиска оставката на

...
Внезапният порив на г-жа Мария Габриел да поиска оставката на
Коментари Харесай

Радев не вярва на внезапния катарзис в ГЕРБ за Гешев

Внезапният ентусиазъм на госпожа Мария Габриел да изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев мъчно провокира у мен екстаз. Това съобщи президентът Румен Радев, който е на публично посещаване в ЮАР. Когато през 2019 година върнах предлагането на Висш съдебен съвет за назначението на Гешев за основен прокурор, квотата на партията на Габриел (ГЕРБ/СДС) го преизбра с болшинство и единогласие, посочи Радев.

Когато преди 3 години желаех оставката на Иван Гешев, партията на Габриел освен го поддържаше, тя беше в колаборация с него, добави президентът.

„ Когато преди 2 години назначеният от мен длъжностен министър на правораздаването изиска отстраняването на Гешев, квотата на партията на Габриел го избави още веднъж единомислещо. “

Дали поръчката на Мария Габриел е плод на закъсняло с 3 години прояснение на неочакван катарзис или на избран интерес на хората, които стоят зад нея, пита Радев?

Според Радев обществото е изгубило 3 години, в които множеството сигнали за огромни злоупотреби, импортирани от служебните му държавни управления в прокуратурата, прашасват.

Чувството за правдивост е смазано, корупцията е неразкрита, а политическият развой е заприщен, отчаян е президентът.

Той се надява бъдещият министър председател на България да узрява навреме за значимите решения.

По думите на президента Радев, когато ГЕРБ/СДС внесе състава на кабинета, ще стане ясно дали тази концепция за отстраняването на основния прокурор ще бъде сполучлива формула за сформиране на постоянно държавно управление.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР