Внезапни проверки на каруците в столицата извършват служители на СДВР.

...
Внезапни проверки на каруците в столицата извършват служители на СДВР.
Коментари Харесай

СДВР проверява столичните каруци

Внезапни инспекции на каруците в столицата правят чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи. Според експерти- те са сериозен риск за всички участници в придвижването. В момента транспортните средства с животинска двигателна сила са постоянно срещани в крайните квартали на София. В центъра обаче са лимитирани, а инспекциите за тях ще не престават,предаде Българска национална телевизия.

Тази панорама в центъра на София към този момент се вижда все по-рядко. Проверките на каруците стартират още през 2002 година, в този момент, обаче, няколко месеца преди да поемем Европредседателството на Съвета на Европейския съюз те се усилват. гл. инсп. Стефан Стефанов, шеф на Общинска полиция: Целта е в тези зони - първа и център да не се позволява влизане на такива пътни транспортни средства. Първо тъй като основават предпоставки за ПТП, не всички такива ППС са оборудвани с едни престилки зад коня.

В момента при осъществяване на инспекция и залавяне на извършители се конфискува единствено каруцата. Тя се изпраща на углавен паркинг, а конят остава при лидера на транспортното средство. По този мотив Симеон Славчев от столичния общински съвет има концепция за цялостна възбрана на каруците, както и за основаването на подслон за коне. Симеон Славчев, общински консултант: Нашата концепция е след тоталната възбрана на каруците да се конфискува и самото животно, защото това е скъпото и това ще накара нарушителите да не нарушават повече възбраната. Тези коне, които бъдат отнети, да бъдат употребявани за лекуване на деца с аутизъм.

От началото на 2016 година досега са формирани 6 150 акта на водачи на каруци.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР