Внезапната кончина на началника на отбраната ген. Андрей Боцев шокира

...
Внезапната кончина на началника на отбраната ген. Андрей Боцев шокира
Коментари Харесай

Кой ще поеме поста на ген. Боцев след внезапната му кончина?

 Внезапната кончина на началника на защитата ген. Андрей Боцев шокира военнослужещите в цялата страна. Още довечера, малко след известието, че някогашният пълководец на Сухопътните войски си е отишъл след малко боледуване, започнаха залозите кой ще го наследи на поста. 

По предписание във Въоръжените сили работи ротационен принцип за промяна на началниците на защитата. Преди ген. Боцев военнослужещ №1 бе вицеадмирал Емил Ефтимов, който понастоящем е зам.-началник. Негов предходник пък е ген. Константин Попов - сегашният началник на отбранителната комисия в Народното събрание. Ген. Попов бе пълководец на Военновъздушните сили. 

Източници във военното министерство твърдят, че при по този начин създалата се обстановка, най-вероятно на президента Румен Радев ще бъде препоръчано точно името на морския офицер вицеадмирал Ефтимов да оглави тогавашния Генерален щаб, поради ротацията. 

Вицеадмирал Ефтимов е роден на 16 август 1961 година във Варна, където приключва математическата гимназия и Военноморския университет. В началото на така наречен демократични промени той е пълководец на фрегата, а по-късно, през новия век става зам.-командир на Военноморската база в морската столица. По-късно става и зам.-директор на дирекция " Сътрудничество и районна сигурност “ в Международния боен щаб на НАТО в Главната квартира на НАТО. За малко е и шеф на защитата през 2017 година Носител е на редица оценки на Министерството на защитата.

А някогашният боен министър Ангел Найденов написа във връзка тъжната новина за ген. Боцев: " Бог да го елементарни! Честен и заслужен човек, офицер и пълководец! ", допълват от " Лупа.бг "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР