Внезапната атака на отряда на шейх Ахмед Мубарак в дълбоката

...
Внезапната атака на отряда на шейх Ахмед Мубарак в дълбоката
Коментари Харесай

Отряд на шейх Мубарак унищожил керван на „Ан-Нусра” на границата на Хама и Идлиб

Внезапната офанзива на отряда на шейх Ахмед Мубарак в дълбоката нощ била изцяло непредвидена за терористите от „ Джебхат ан-Нусра ”. С прецизен огън от всички налични оръжия групата на терористите е на практика унищожена, един от техните главатари Абу Умар Сари е премахнат, след което терористите в суматоха се пръскат в тъмнината. Това споделя пред съветска медия 30-годишният сирийски публицист Рияд Фарид Хиджаб, приключил образованието си в Санкт Петербург. Ден по-рано отрядите под командването на шейха не разрешили на терористите да се измъкнат от провинция Идлиб и да обхванат в дълбочина на Сирия, където можели да употребяват мирни жители като живи щитове.

В тази обстановка водачи на „ ан-Нусра” взели решение да съберат обилни сили и техника в региона на село Абу-Дали и да отмъстят. Късно нощес хора на шейха му съобщили, че терористите се приготвят да докарат към 10 оръдия и да оборудват позиция покрай селото.

Шейхът взел самоуверено решение с дребна група от 10 души той излязъл против „ кервана” на терористите, едни избили (вкл. главатаря Абу Умар Сари), други разгонили, а оръдията привел в негодно положение.

След проваленото нахлуване нощес покрай границата сред провинциите Идлиб и Хама терористите от „ Джебхат ан-Нусра” оповестили лов на сирийския воин шейх Мубарак.

Журналистът Рияд Фарид Хиджаб получил информацията от сирийския държавен офицер Али Хабиб Махмуд, сражаващ се в редовете на отряда на шейх Мубарак.

Ахмед Мубарак се популяризира в Сирия с това, че е един от първите съперници на президента Башар Асад, който при започване на 2016 година подписа съглашението с Дамаск.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР