Внезапна проверка на Комисията за защита на конкуренцията доведе до

...
Внезапна проверка на Комисията за защита на конкуренцията доведе до
Коментари Харесай

Бенчев след запечатването на петролната и газова асоциация: Ще окажем пълно съдействие на КЗК

Внезапна инспекция на Комисията за защита на конкуренцията докара до запечатване на офиса на Българската петролна и газова асоциация. Светослав Бенчев изясни, че ще бъде оказано цялостно подпомагане на комисията, тъй като асоциацията няма какво да крие.

Той разясни, че това е следващата такава инспекция от 10 години, откогато той е част от петролната и газова асоциация.

Комисията за защита на конкуренцията извърши неочаквана инспекция на място в офиса на асоциацията.

Акцията е част от следствие за неприемливи практики при установяване цените на всеобщите автомобилни горива по веригата производство/внос – предпазване – търговия на едро – търговия на дребно, както на обособените хоризонтални равнища, по този начин и по вертикала.
Комисия за защита на конкуренцията запечата петролната и газова асоциация Тече следствие за картел при горивата
Последното претършуване е било преди две години. Тогава " не е беше открито нищо ", разяснява в студиото на „ Тази заран “ Светослав Бенчев от асоциацията.

" Сегашната инспекция протича по следният метод - идват чиновници, събират документите, които са им нужни, вършат копия на компютрите, които са в офиса. Документите са всякакви мнения и позиции, които Българската петролна и газова асоциация е отправила прави към разнообразни институции и медии, протоколи от управителни препоръки, няма особена информация, изясни той.

Относно рухването на цените на суровия нефт в международен мащаб и нашите цени на горивата Бенчев изясни, че не може цената на данъчния склад и на бензиностанциите да е една и съща.

„ В тази разлика от 40-50 ст., както беше казано в медиите, в действителност това са едни разноски, които фирмите вършат с цел да поддържат своя бизнес, чиновниците и така нататък да заплащат заплатите, които страната има постанова “, добави Бенчев.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР