Внесоха иск в Софийски апелативен съд за възобновяване на делото,

...
Внесоха иск в Софийски апелативен съд за възобновяване на делото,
Коментари Харесай

Внесоха иск за възобновяване на делото за смъртта на внука на Тома Томов

Внесоха иск в Софийски апелативен съд за обновяване на делото, формирано след гибелта на 8-годишния Томи от Мездра. Документът е бил подаден от юристите на Димитър Йотов - татко на детето, което стреля.
Припомняме, че делото мина на две инстанции и завърши с ефикасна присъда за Йотов, който беше приет за отговорен, че е държал налични и необезопасени огнестрелни оръжия. Съдът в Мездра реши, че той би трябвало да заплати обезщетение на родителите на убитото дете, като съдът във Враца понижи размера на сумата на половина.
Искането за обновяване на делото е импортирано до Софийски апелативен съд, посредством Районен съд-Мездра, оповестиха от прокуратурата. В него се акцентира, че решението, с което Димитър Йотов беше наказан на шест години отнемане от независимост за немарливо държане на огнестрелни оръжия, в резултат на което е създаден изстрел и е последвала гибелта на 8-годишния Томи, като деецът не е желал и не е допускал това, е в нарушаване на материални закон и е очевидно незаслужено. В настояването се упорства за смяна по главния състав на наказването от изключително тежък случай и понижаване на размера на присъдата.
Шест години отнемане от независимост, при в началото общ режим за Йотов в началото постанови съда в Мездра. Ефективната присъда, като последна инстанция, удостовери и Окръжен съд-Враца през декември предходната година. На делото врачанските магистрати отхвърлиха изтъкнатия претекст на отбраната на Йотов тъкмо за позволени основни процесуални нарушавания, одобриха и за безпричинно изказванието по отношение на неправилната подготовка на осъщественото закононарушение, като изключително тежък случай.
Като основателно беше признато само възражението, касаещо размера на компенсацията за родителите на Томи. Всеки от тях ще получи по 100 хиляди лв., а не по 200 хиляди, както разпореди съдът в Мездра. След нещастието предишния януари, в дома на Йотов бяха открити четири оръжия, сред тях и карабината бентли, с която съученикът на Томи стреля съвсем от упор. Съученикът на Томи обаче не може да носи наказателна отговорност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР