Внесох проекта за съкратените миньори в началото на януари, но

...
Внесох проекта за съкратените миньори в началото на януари, но
Коментари Харесай

Манолова: Законопроектът за съкратените миньори беше приет точно когато е нужен

Внесох плана за съкратените миньори при започване на януари, само че той беше признат тъкмо когато е необходим. Това сподели пред публицисти в Народното събрание омбудсманът Мая Манолова след приемането на измененията за ранно пенсиониране на съкратените миньори от Бобов дол, съобщи организация " Фокус ".

Една голяма неправда по отношение на хората на най-тежкия труд беше поправена преди малко с гласуването на депутатите “, разгласи Манолова. „ Изказвам благодарността си на депутатите. На Светлана Ангелова от ГЕРБ, на ПГ на Българска социалистическа партия и „ Обединени патриоти “, които поддържаха този план “, уточни Мая Манолова.
„ Миньорите от последния закрит под земята въгледобивен рудник са към този момент с прекъснати правни отношения “, изясни омбудсманът. „ Те към този момент са на улицата. Беше значимо това да се случи през днешния ден “, разяснява Манолова.
„ Приемането на плана е доказателство, че когато желаят да работят за хората, институциите съумяват. Това е образец за добра работа на омбудсмана и Народното събрание “, съобщи омбудсманът. „ Искам да успокоя миньорите от Оброчище, които също са обезпокоени. Те също ще могат да се пенсионират при тези условия. А също по този начин и всички подземни миньори в рудодобивните и останалите мини “, сподели още Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР