Внесено е искане за изслушване във връзка продажбата на образователната

...
Внесено е искане за изслушване във връзка продажбата на образователната
Коментари Харесай

Възраждане иска изслушване на министъра на образованието по случая с Школо

Внесено е искане за чуване във връзка продажбата на просветителната платформа за ръководство на учебните процеси - „ Школо ООД " на английския снабдител на учебен програмен продукт " Джунипър Едюкейшън ", оповестяват от партията.

По данни на сдружението „ Школо " ЕООД услугите им се употребяват от над 1700 просветителни институции в страната, а изискванията по прехвърлителната договорка са конфиденциални.

„ Недопустимо е министерството на образованието и науката да е позволило опцията покупко-продажби с подобен голям мащаб да се правят без знанието, контрола и надзора от страна на държавните институции.

Ние от „ Възраждане " считаме, че всички дейности и промени касаещи основни браншове в Република България, следва да се правят в изискванията на бистрота, предвидимост отговорност и отчетност пред българския народ. Предвид гореизложеното и високото публично значение на тематиката на чуването, считаме, че в полза на публичните упования за гласност и надзор върху активността на изпълнителната власт следва да бъдат подхванати своевременни ограничения ", показва Даниел Проданов – депутат от „ Възраждане " във импортираното от него искане до Председателя на Народното събрание за чуване на Министъра.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР