Внесена е жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението

...
Внесена е жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението
Коментари Харесай

Внесена е жалба срещу решението на ЦИК да се гласува само с хартиени бюлетини

Внесена е тъжба във Върховния административен съд (ВАС) против решението на Централната изборна комисия (ЦИК) да се гласоподава единствено с хартиена бюлетина, заяви националният представител Никола Минчев.

Върховният административен съд има три дни да се произнесе. С оглед значимостта на случая оптимално скорошното изговаряне е в публичен интерес, добави Минчев.

Устройствата потеглиха назад към София

Върховният административен съд ще се произнесе по жалбата против решение на ЦИК най-рано в понеделник, оповестиха за Българска телеграфна агенция от съда.

На съвещание нощес ЦИК реши на локалния избор на 29 октомври и на възможен втори тур гласуването да бъде единствено с хартиени бюлетини. Преди това денем на два следващи председателски съвета в Народното събрание беше разискван отчет на ДАНС по отношение на машинното гласоподаване .

Общинската изборна комисия в София позволи машинно гласоподаване

Информацията, която получихме от ДАНС, е много притеснителна и даде съображение да вземем решение на локалния избор гласуването да бъде единствено с хартиени бюлетини, сподели представителят на ЦИК Росица Матева пред bTV.

„ ОИК-София не е вземала решение, че ще се реализира машинно гласоподаване “, съобщи председателката на общинската изборна комисия Полина Витанова

Според нея има задоволително информация, която е смущаваща и дава основанията за решението на ЦИК. Матева акцентира, че Централната изборна комисия няма да анулира решението си.

В същото време от ГЕРБ се обърнаха към премиера Николай Денков посредством Facebook с апел отчета на ДАНС да бъде оповестен на страницата на Министерски съвет.

Той е изпратен само на премиера Николай Денков

Докладът на ДАНС е в Народното събрание, само че не е с гриф секретно, разяснява Никола Минчев и прикани да бъде публикуван. Според него ръководителят на Народното събрание може да вземе това решение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР